Pasak „Eika“ generalinio direktoriaus Domo Dargio, 2023 m. šiek tiek pritrūko, kad bendrovė būtų pasiekusi užsibrėžtą metų investicijų planą.

„Jau trečius metus iš eilės mūsų investicijos į valdomus ir plėtojamus projektus augo daugiau nei po 20 proc. kasmet. Toks investicijų augimas rodo užtikrintą ir stabilią grupės įmonių plėtrą įskaičiuojant tiek rinkos, tiek pasaulinių įvykių ar ekonominių pokyčių rizikas,“ – pranešime teigė D. Dargis.

2023 m. „Eika“ grupės įmonių valdomiems projektams pritraukė beveik 50 mln. finansavimo, taip pat buvo užtikrintas ir karinio miestelio Šiauliuose finansavimas (8 mln. Eur obligacijos ir 28,4 mln. Eur kredito sutartis).

2023 m. į komercinio ir visuomeninio turto plėtojimą pirmą kartą grupės istorijoje buvo investuota daugiau nei į gyvenamuosius projektus, net 65 proc. nuo visų investicijų.

2024 m. veiklą pradėjo nekilnojamo turto paslaugoms ir projektų valdymui dedikuota įmonė „Eika Development“.

„Darnu Group“ į NT projektus šiemet investuos 80 mln. eurų

Bendrovės pranešime teigiama, kad dėl užtrukusių procesų siekiant gauti statybų leidimus projektams „Darnu Group“ 2023 metais vietoje planuotų 114 mln. eurų į NT projektus investavo 90 mln. eurų.

Daugiausiai investicijų 2024 metais „Darnu Group“ skirs negyvenamosios paskirties objektų plėtrai – į juos planuojama investuoti apie 50 mln. eurų. Didžioji dalis šios sumos (apie 28 mln. eurų) bus nukreipta į prekybinius sandėlius – 20 mln. eurų planuojama investuoti į naują „Vilniaus verslo parko“ kompleksą prie Ukmergės g. ir dar 8 mln. eurų to paties pavadinimo projekto Gariūnų g. užbaigimui.

Kita reikšminga „Darnu Group“ investicijų dalis atiteks „Rimi Lietuva“ pagrindinio logistikos centro šalia Elektrėnų statybų darbams – šiam projektui bendrovė 2024 m. ketina skirti 17 mln. eurų.

Į „Verslo trikampio“ konversijos paruošiamuosius darbus „Darnu Group“ ketina investuoti apie 4 mln. eurų.

Į gyvenamosios paskirties NT projektus „Darnu Group“ šiemet ketina investuoti 20 mln. eurų. Likusius 10 mln. eurų „Darnu Group“ investuos į naujų sklypų įsigijimą ateities projektams sostinėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją