„2023 metai prasidėjo žemės ūkio technikos rinkos lėtėjimu. Viena iš priežasčių buvo ženkliai kritusios grūdų supirkimo kainos. 2023 metų pirmąjį pusmetį jos buvo vidutiniškai apie 35 proc. mažesnės negu 2022 metais tuo pačiu metu, kai žieminių pasėlių savikaina buvo aukšta dėl sėjos metu buvusių rekordinių trąšų kainų.

Dėl vėlyvų pavasarinių šalnų ir užsitęsusios sausros daugelyje Lietuvos rajonų buvo sunku prognozuoti derliaus kiekį ir kokybę. Taip pat neigiamą įtaką investicijoms darė kilusi palūkanų norma. Dėl šių priežasčių technikos rinka buvo apie 25 proc. mažesnė lyginant su 2022 metų pirmu pusmečiu. Pirmieji javapjūtės rezultatai leidžia prognozuoti pakankamai aukštus derlingumo rodiklius, jaučiama technikos rinkos atsigavimo tendencija“, – aiškinama bendrovė komentare.

Bendrovė per biržą pranešė, kad jos pelnas prieš mokesčius siekė 0,96 mln. eurų – 8,6 proc. mažiau nei per pirmąjį 2022 m. pusmetį (1,05 mln. eurų)

„East West Agro“ 6 mėnesių pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (EBITDA) siekė 1,26 mln. eurų – 1,6 proc. mažiau nei pirmąjį 2022 m. pusmetį (1,28 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją