„Howden“, Estijoje veikiantys kaip „Howden Kindlustusmaakler OU“, įsigijo 100 proc. verslo operacijų iš draudimo brokerio „AS Smart Kindlustusmaakler“ bei verslo klientų portfelį iš „KindlustusEst Kindlustusmaakler OU“.

„Įsigydama du Estijos draudimo brokerių lyderius, „Howden“ stiprina savo pozicijas regione. 2023-iaisiais mūsų draudimo tarpininkavimo grupė iš viso baigė beveik 50 bendrovių įsigijimo ir sujungimo sandorių visame pasaulyje ir nagrinėja tolesnių įsigijimų galimybes Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Strateginė plėtra „Howden“ atvers naujas augimo perspektyvas Baltijos šalyse.

Jau šiandien „Howden“ teikia draudimo tarpininkavimo paslaugas visose Baltijos šalyse, įskaitant Lietuvą. Taip yra todėl, kad „Howden“ klientai, pavyzdžiui, „EfTEN Capital“ arba „East Capital Real Estate“, turi nekilnojamojo turto visose trijose šalyse. Tačiau ieškome draudimo brokerių įsigijimų Lietuvoje, ir kai kurios šalies bendrovės susidomėjo susijungimų ir įsigijimų sandoriais“, – sakė „Howden Kindlustusmaakler“ valdybos pirmininkas Andry Saarmas.

„Pabaigus sandorį, „Howden“ bendra pasirašytų įmokų suma Estijoje augs iki 35 mln. eurų, tai sudaro 13 proc. draudimo brokerių rinkos. „Howden“ šiuo metu turi didžiausią verslo portfelį tarp draudimo brokerių Estijoje“, – pridūrė jis.

Po šių įsigijimų „Howden“ Estijos padalinio darbuotojų skaičius išaugs iki 40 žmonių: prie jo prisijungs „Smart“ darbuotojai bei „KindlustusEst“ verslo klientų komanda. Klientų kontraktai bus perkelti automatiškai, o įsigytų verslų klientų vadybininkai toliau dirbs kaip „Howden“ prekės ženklo atstovai.

Sandoriai šiuo metu yra pabaigti, jų finansinės sąlygos nebus atskleidžiamos. „Howden“ Estijos bendrovei juos sudarant patarinėjo „Ellex Raidla“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją