Apie 10,2 mln. eurų „Darnu Group“ pelno sudarė perkainuotas investicinis turtas, o pelnas iš tiesioginių veiklų padidėjo apie 10 proc. nuo 13,7 mln. eurų 2021 m. iki 15 mln. eurų praėjusiais metais. Paramai ir labdarai „Darnu Group“ pernai skyrė 700 tūkst. eurų, o tai yra beveik dukart daugiau nei ankstesniu periodu.

„Praėję metai buvo reikšmingi, nes įgyvendinome pokyčius į grupės veiklą prijungdami statybų bendrovę „Mitniją“ – tai nulėmė ir stipriai augusias pajamas. Geriems verslo rezultatams didžiausią įtaką darė pernai sėkmingai užbaigti du nauji Paupio gyvenamieji etapai, čia pat atidarytas unikalios koncepcijos verslo centras „Paupio Darboteka“, o taip pat ir sostinėje išvystytas pirmasis prekybinių sandėlių kompleksas „Vilniaus verslo parkas“, susilaukęs itin didelio rinkos susidomėjimo“, – sako „Darnu Group“ generalinė direktorė Sigita Survilaitė-Mekionienė.

Pagrindinę „Darnu Group“ pajamų dalį 2022 m. generavo dvi svarbiausios veiklos: 69,3 mln. eurų buvo gauta iš vystomų gyvenamųjų ir komercinių objektų pardavimų, o 51,7 mln. eurų – iš statybų veiklos, pažymima pranešime.

Ženklų augimą rodė ir kitos „Darnu Group“ veiklos sritys. Iš patalpų nuomos bendrovė gavo 9,3 mln. eurų – tai buvo penktadaliu daugiau nei 2021 metais, kai nuomos pajamų suma sudarė 7,3 mln. eurų. Pajamos iš viešbučių ir restoranų veiklos pernai augo 96 proc. iki 5,3 mln. eurų. Kone dvigubai didėjo ir pajamos iš sporto įmonių veiklos – nuo 2,5 mln. eurų 2021 m. iki 4,9 mln. eurų pernai.

Iš viso „Darnu Group“ bendrovių valdomo turto vertė 2022 m. pabaigoje sudarė 276 mln. eurų, o įmonių grupėje dirbo 348 darbuotojai. Įmonė jau ne vienerius metus yra daugiausiai į NT projektus ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje investuojanti bendrovė. 2022 m. „Darnu Group“ į juos investavo 101 mln. eurų, o šiemet suplanuotos 114 mln. eurų dydžio investicijos, pažymima pranešime.

Praėjusį mėnesį bendrovė paskelbė įsigijusi milžinišką – 65 ha – teritoriją Vilniaus pietinėje dalyje, Užusienyje. Čia per artimiausius kelerius metus planuojama pradėti vystyti naują sostinės daugiafunkcį rajoną, kuriame galės gyventi apie 7000 žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją