Skelbiama, kad konkurso laimėtojas rinktas pagal tris kriterijus: didžiausią dalyvio siūlomą mokėti metinį mokestį miestui bei mažiausią pasiūlytą vidutinę metinę svertinę kapitalo kainą (WACC) ir mažiausią pasiūlytą reikalaujamų atlikti investicijų kainą.

Ekonomiškai naudingiausią pasiūlymą pateikė UAB „Kauno arena“. Jis įvertintas 99,72 balais iš 100 galimų. Antrojo dalyvio pasiūlymas siekė 57,45 balus, o trečiojo – atmestas dėl neatitikimo konkurso sąlygų reikalavimams.

„Stadiono ir halės koncesininko paieška užtruko, tačiau dabar galime patvirtinti, kad turime miestui ekonomiškai geriausią pasiūlymą. Jeigu taryba pritars, pasirašyta koncesijos sutartis su valdytoju galios 15 metų“, – sako savivaldybės administracijos direktorius ir koncesijos konkurso komisijos pirmininkas Tadas Metelionis.

Koncesijos sutartį vykdys ir mokestį savivaldybei mokės tik šios sutarties vykdymui „Kauno arenos“ naujai įsteigta uždaroji akcinė bendrovė. Pastaroji įsipareigos savivaldybei mokėti 324 tūkst. eurų per metus, šį mokestį kasmet indeksuojant dėl infliacijos.

Taip pat koncesininkas per pirmus 12 mėnesių nuo sutarties įsigaliojimo turės pasirūpinti papildomos naujos įrangos ir baldų įsigijimu, kurie kainuos apie 1,9 mln. Eur. Bendra koncesininko investicijų suma iš viso sieks virš 2,5 mln. Eur.

Be to, naujasis valdytojas įsipareigoja, kad kasmet stadione privalės įvykti bent 15 didesnio masto renginių. Iš jų – ne mažiau kaip 10 sporto, įtrauktų į federacijų renginių kalendorius.

Dėl savivaldybės gautos Europos Sąjungos paramos rekonstruojant Sporto halę, valdytojas turės užtikrinti ir miesto prisiimtą įsipareigojimą – ne mažiau kaip 5 metus 76 proc. halės darbo laiko skirti neformaliojo švietimo ir (ar) ugdymo paslaugoms bei nekomercinėms veikloms vykdyti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją