„Startuolių rinka ir toliau aktyviai auga. Prie to artimiausiu metu prisidės ne tik kuriamos finansavimo priemonės bei akceleravimo programos, o taip pat aktyviai dirbsime ir su keliais svarbiais žingsniais: mažinsime biurokratiją, didinsime startuolių globalumą ir aktyviai dirbsime ties investicijų pritraukimu. Todėl labai džiugu, kad „Startup Lithuania“ vadovės pareigas užims Karolina, kuri jau turi patirties tiek tarptautiškumo stiprinime, tiek pritraukiant investicijas. Taip pat, ji gerai pažįsta startuolių ekosistemą, žino jų lūkesčius ir į naują poziciją žengia su aiškiu matymu, kaip galėtų išgryninti stipriąsias „Startup Lithuania“ kuriamas naudas bei didinti Lietuvos startuolių konkurencingumą“, – teigia Inovacijų agentūros vadovė Romualda Stragienė.

„Laukia tikrai labai įdomus etapas, kuriame tikrai bus ir svarbių iššūkių, kuriuos, net neabejoju, su visa „Startup Lithuania“ komanda išspręsime. Ateinu su tikslu ugdyti ir auginti Lietuvos startuolių ekosistemą bei stiprinti mūsų šalies vaidmenį regiono lyderės pozicijose. Pagrindiniai prioritetai, į kuriuos sutelksime veiklas – startuolių kokybės gerinimas, tarptautiškumo skatinimas, bei užsienio investicijų į startuolius pritraukimas“, – sako naujoji „Startup Lithuania“ vadovė K. Urbonaitė.

K. Urbonaitė patirties įgijo dirbdama Inovacijų agentūroje, vėliau persikėlė į Silicio slėnyje įsikūrusį „Plug and Play“. Ten ekspertė dirbo su visais startuolių gyvavimo ciklo etapais bei didžiausiomis šalies korporacijomis, tokiomis kaip „Nike“, „Colgate“, IGT ir kitomis.

„Manau, kad Silicio slėnyje įgyta startuolių ekosistemos vystymo patirtis labai pravers ir Lietuvoje. Dirbant JAV pavyko sukaupti žinių apie startuolių paiešką, jų analizavimą potencialioms investavimo galimybėms, taip pat teko mentoriauti startuolių įkūrėjams, organizuoti įvairius renginius. Džiugu, kad jau pavyko susipažinti ir su Lietuvos startuolių ekosistema, kviečiant juos apsilankyti Silicio slėnyje ir daugiau sužinoti apie tai, kaip startuolių sistema veikia ten ir ką jie galėtų pritaikyti savo versluose“, – dalinasi K. Urbonaitė.

Inovacijų agentūra“ įkūrė „Startup Lithuania“, kaip vieno langelio principu veikiančią startuolių ekosistemos fasilitatorę, kuri padeda startuoliams naviguoti tarp sparčiai augančio verslo, rizikos kapitalo fondų, akseleratorių, startuoliams palankių įmonių ir vyriausybės. „Startup Lithuania“ organizuoja įvairius startuolių renginius, seminarus, konsultuoja, pataria ir padeda kurti ryšius.

„Startup Lithuania“ kartu su akceleratoriumi iš JAV „Plug and Play“ šiuo metu įgyvendina trejus metus truksiančią programą, per kurią žymi Silicio slėnio įmonė Lietuvoje planuoja išauginti net 60 inovatyvių verslų, perduoti šalies startuoliams ekspertines žinias, padėti užmegzti ryšius su užsienio investuotojais bei didžiosiomis korporacijomis. Taip pat šiemet prasidės ir specializuoti akceleratoriai GameTech ir EdTech srityse veikiantiems Lietuvos startuoliams. Be to, Inovacijų agentūra kviečia startuolius pasinaudoti 150 tūkst. eur subsidija, skirta kelionėms į tarptautinius technologijų renginius finansuoti.

Iš viso startuolių ekosistemai skatinti Inovacijų agentūroje skirta daugiau nei 20 mln. Eur. Iš Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės lėšų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją