„Cosmoway“ vadovo Žilvino Duboso teigimu, spartesnį nei prognozuota pajamų augimą lėmė nauja įmonės strategija plėsti pardavimus užsienio rinkose: pernai eksportuojamos produkcijos dalis pasiekė 45 proc. apyvartos, kai 2021 m. šis rodiklis siekė 17 proc. Per artimiausius kelerius metus įmonė planuoja išauginti tiesioginį ir netiesioginį eksportą iki 70 proc.

„Auginome pardavimų apimtis Lietuvoje, tačiau eksportą padidinome daugiau kaip triskart – tai aktyvių investicijų į plėtrą užsienyje rezultatas“, – komentuoja Ž. Dubosas.

Ž. Dubosas pasakoja, kad ypač pasiteisino įmonės siekis įsitvirtinti didesnėse rinkose. Šiuo metu pagrindinės „Cosmoway“ eksporto šalys yra Vokietija, JAV ir Rumunija, taip pat – Airija. Pagrindinė įmonės veiklos kryptis – gaminti privačios etiketės produktus įvairių įmonių užsakymais ir vystyti jų pasirinktas produktų linijas.

„Per pastaruosius trejus metus vartotojų įpročius keitė pandemija, vėliau dėl karo Ukrainoje – sutrikusios tiekimo grandinės, po to – energetikos krizė. Išaugo paklausa privačios etiketės ženklams, kurių gamybą ir pardavimus galima organizuoti kur kas lanksčiau“, – aiškina „Cosmoway“ vadovas.

„Cosmoway“

Plėtros planai

Piliuonos kaime Kauno raj. įmonė yra įsigijusi kelis aplinkinius sklypus ir šiuo metu valdo apie 4 ha žemės sklypą, kuriame planuoja statyti naujas gamybines ir sandėliavimo patalpas. Kol vyksta statybų planavimas, įmonė gamybos plėtrai išsinuomojo papildomas patalpas.

Be to, „Cosmoway“ investavo į gamybos automatizavimą ir naujus bandomuosius įrengimus, su kuriais planuoja kurti naujo tipo produktus, rašoma pranešime.

Ž. Duboso teigimu, pernai iš esmės buvo peržiūrėtos visos įmonės valdymo grandys nuo gamybos iki administravimo, ieškoma galimybių efektyviau organizuoti veiklą. Geresnių finansinių rezultatų įmonei pavyko pasiekti optimizuojant sąnaudas. Nors kosmetikos gamyba yra ypač imli energijos resursams, o 2022 m. gamybos apimtys augo beveik ketvirtadaliu, pernai įmonė suvartojo 5 proc. mažiau energijos nei prieš metus. Šiuo tikslu buvo keičiamos gamybos technologijos, apšvietimas ir elektros vartojimo įpročiai.

Pernai daugiau kaip 100 tūkst. eurų buvo investuota į elektroninę prekybą.

2012 m. įsteigtoje bendrovėje „Cosmoway“ šiuo metu dirba daugiau kaip 50 darbuotojų. Plėsdama veiklą pernai įmonė sukūrė 10 naujų darbo vietų. Š. m. sausį pasikeitė UAB „Cosmoway“ akcininkų struktūra – dabar 100 proc. akcijų paketą valdo Žilvinas Dubosas bei Justė ir Darius Pinkevičiai. Visi akcininkai tiesiogiai dalyvauja įmonės valdyme ir verslo plėtroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją