„Piletilevi Group“ Regionų administraciniam teismui skundė Konkurencijos tarybos nutarimą, kuriuo institucija 2022 metais atsisakė duoti leidimą vykdyti koncentraciją įsigyjant bilietų platinimo bendrovę „Tiketa“.

„Ketiname išnaudoti visas teisines galimybes, nes nesutinkame su Konkurencijos tarybos sprendimu ir manome, kad proceso metu laikėmės visų galiojančių teisės normų. Maža to, kol vyksta aiškinimasis, Lietuvos bilietų platinimo rinkoje atsiranda naujų žaidėjų, kas tik patvirtina mūsų teiktus argumentus apie konkurenciją ir rinkos dinamiką“, – pranešime sakė „Piletilevi Group“ vadovas Svenas Nuutmannas.

ELTA primena, kad Estijos bendrovė teismui apskundė Konkurencijos tarybos nutarimą, kuriuo institucija 2022 m. birželį atsisakė duoti leidimą vykdyti koncentraciją. Konkurencijos taryba nustatė, kad dėl įgyvendinto sandorio, kurio metu „Piletilevi Group“ įsigijus 100 proc. „Tiketos“ akcijų, buvo sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis arba itin apribota konkurencija bilietų į įvairius renginius platinimo rinkoje Lietuvoje.

Uždarame posėdyje „Piletilevi Group“ skundą išnagrinėjusi teisėjų kolegija nusprendė jį atmesti kaip nepagrįstą.

Konkurencijos tarybos pranešime primenama, kad 2021 m. liepą „Piletilevi Group“ įsigijo 100 proc. „Tiketos“ akcijų ir perėmė vienvaldę pastarosios bendrovės kontrolę. Kadangi „Tiketos“ pajamos 2020 m. nesiekė 2 mln. Eur, „Piletilevi Group“ nebuvo pareigos pranešti apie numatomą vykdyti koncentraciją ir gauti tarybos leidimą.

Vis dėlto 2021 m. spalį institucija nusprendė savo iniciatyva taikyti koncentracijos priežiūros procedūrą ir įpareigoti „Piletilevi Group“ pateikti pranešimą apie koncentraciją, nes kilo įtarimų, jog po įvykusio sandorio galėjo būti sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis arba itin apribota konkurencija bilietų į įvairius renginius platinimo rinkoje Lietuvoje, kur „Piletilevi Group“ valdė dvi didžiausias bilietų platinimo bendroves – „Tiketą“ (valdė svetainę tiketa.lt) ir „Nacionalinį bilietų platintoją“ (bendrovei priklausė bilietų platinimo tinklas bilietai.lt).

Išnagrinėjusi gautą pranešimą, Konkurencijos taryba atsisakė duoti leidimą vykdyti minėtą sandorį. Jo šalys įpareigotos atlikti veiksmus, kad būtų atkurta iki koncentracijos buvusi padėtis, arba pašalinti koncentracijos pasekmes.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją