Skelbiama, kad dėl investicijų į aktyvią plėtrą pirmąjį šių metų ketvirtį grupė patyrė 34 mln. Eur nuostolių. Nepaisant to, antrąjį šių metų ketvirtį grupė uždirbo 31 mln. Eur pelno. Lyginant antrą šių metų ketv. su tokiu pačiu laikotarpiu pernai, grupės pelnas augo daugiau nei dvigubai, o koreguota EBITDA 60 proc. – 110 mln. Eur.

Pirmąjį šių m. pusmetį grupė aktyviai plėtė orlaivių parką — nuo šių metų pradžios grupės parką papildė 19 orlaivių. Iš viso jame šiuo metu – 192 orlaiviai, iš kurių 153 keleiviniai ir 39 krovininių. Naujų orlaivių paruošimas veiklos startui, įgulų paieška bei apmokymai ir kitos su tuos susijusios išlaidos turėjo įtakos grupės šių metų pusmečio finansiniams rezultatams — dėl to grupė patyrė 3 mln. Eur. nuostolių.

Visame pasaulyje veikianti aviacijos įmonių grupė pirmą šių metų pusmetį tęsė ir aktyvią geografinę plėtrą.

„Mūsų pagrindinė verslo kryptis išlieka ACMI paslaugos, todėl matydami didelę paklausą rinkoje toliau investuojame ne tik į orlaivių parko plėtrą, bet ir įsigyjame avialinijų bendroves, kad dar labiau sustiprintume savo pajėgumus bei galėtume plėsti skrydžių geografiją“, — teigia Jonas Janukėnas, „Avia Solutions Group“ generalinis direktorius.

Pirmąjį šių m. pusmetį „Avia Solutions Group“ sustiprino savo pajėgumus įsigydama dvi ACMI avialinijų bendroves: regione lyderiaujančią Slovakijos „AirExplore“ bei Jungtinėje karalystėje veikiančią „Synergy Aviation“. Be to, veiklą greitu metu pradės grupės avialinijų bendrovė Indonezijoje – „BBN Airlines Indonesia“.

„Grupės plėtra šiuo metu nukreipta į Lotynų Ameriką, Aziją ir Australiją, kad žiemą galėtume sėkmingai valdyti dėl sezoniškumo Europoje sumažėjusią paklausą perkeliant lėktuvus į priešingo sezoniškumo regionus“, – teigia J. Janukėnas.

2023 m. pirmąjį pusmetį pagrindinės rinkos, kuriose „Avia Solutions Group“ generavo pajamas, buvo Europa (71 proc.), Azijos regionas (16,3 proc.), Šiaurės ir Pietų Amerika (6,6 proc.), Afrika (4,7 proc.) bei Australija ir Ramiojo vandenyno regionas (1,4 proc.).

Šiemet „Avia Solutions Group“ perkėlė savo būstinę į Dubliną, Airiją, ir tapo antrąja pagal dydį Airijoje registruota aviacijos įmone. Grupė veikia 68 pasaulio šalyse, turi biurus Lietuvoje, Niujorke, Dubajuje, Dubline ir kituose pasaulio miestuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją