„BaltCap Infrastructure Fund“ vadovo pakeitimas yra dalis veiksmų, kurių „BaltCap“ ėmėsi reaguodama į atskleistus veiklos pažeidimus BInF valdomose įmonėse. Šių įmonių valdybose dirbo Šarūnas Stepukonis.

Veiklos pažeidimai nustatyti fondo finansų direktoriams atliekant reguliarią patikrą, šie pažeidimai lėmė finansinius nuostolius. Nuostoliai baigtiniai, veikla apsiribojo vienu asmeniu, vienu fondu ir kai kuriomis šio fondo įmonėmis, todėl neturi jokios įtakos kitiems „BaltCap“ valdomiems fondams.

„Mes pasitelkėme išorės konsultantus išsamiam auditui ir kreipėmės į teisėsaugą. Kol aiškinamės kodėl ir kaip buvo vykdomi pažeidimai, mes stipriname fondų valdymo ir kontrolės procedūras, siekdami užtikrinti, kad panašūs įvykiai nepasikartotų ateityje. Organizacijos integralumas ir etika visuomet buvo mūsų verslo kultūros dalis, todėl šį atvejį mes vertiname labai rimtai, o visus fondo patirtus nuostolius kompensuosime.

Apie įvykius pranešėme visiems investuotojams ir svarbiausiems susijusiems asmenims, įtraukdami juos į geriausio sprendimo paieškas šioje situacijoje“, – pažymėjo vienas iš vadovaujančių „BaltCap“ partnerių Simonas Gustainis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją