„Džiaugiamės, kad po rudenį įvykusio susitikimo su Pietų Korėjos verslo korporacijos „SK Group“ vadovais šiandien gavome įmonės patikinimą, kad Lietuva yra svarstoma kaip potenciali šalis jos veiklos Europoje plėtrai.

Neabejojame, kad vieno iš Pietų Korėjos verslo milžinų susidomėjimas Lietuva pastūmės link dar glaudesnio bendradarbiavimo ateityje“, – teigia A. Armonaitė po susitikimo su įmonės „SK E&S“ vadovu.

Pietų Korėjos energetikos įmonė „SK E&S“ taip pat šiandien pasirašė susitarimą su „Klaipėdos nafta“ dėl bendradarbiavimo galimybių tarptautinio SGD verslo plėtros srityje.

Praėjusių metų rugsėjį A. Armonaitė susitiko su antros pagal dydį Pietų Korėjos verslo korporacijos „SK Group“ vadovais ir pakvietė juos investuoti Lietuvoje.

„SK E&S“ yra visame pasaulyje veikianti Pietų Korėjos energetikos ir dujų bendrovė, daugiausia dėmesio skirianti gamtinėms dujoms ir atsinaujinančiajai energijai. Įmonė buvo įkurta 1980 m. ir nuo to laiko tapo viena didžiausių naftos ir dujų bendrovių Azijoje.

Lietuva su Pietų Korėja nuosekliai siekia sukurti glaudesnius ekonominius santykius – nuo 2021-ųjų ten veikia Lietuvos šalies ambasada, o 2022-aisiais Pietų Korėjoje savo darbą pradėjo Lietuvos komercijos atašė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją