„Web3 yra naujas etapas, kuris paskatins inovatyvių verslo modelių sukūrimą ir skaitmeninės ekonomikos plėtrą. Nuo blokų grandinės technologija paremtų išmaniųjų sutarčių, skaitmeninių pinigų iki skaitmeninės tapatybės sprendimų – Web3 technologijos jau dabar atveria daug naujų galimybių verslams ir gyventojams. Lietuva gali pirmauti šioje srityje ir būti ne tik FinTech, bet ir Web3 inovacijų centru“, – Vilniuje vykusioje tarptautinėje Web3 konferencijoje teigė ministrė.

Savo ruožtu asociacijos „Crypto Economy Organisation“ vadovė Skaistė Budbergytė-Zabielaitė sakė, kad ši privataus sektoriaus iniciatyva padės jaunajai kartai ir jos mokytojams geriau suprasti naujas technologijas ir vylėsi, kad Web3 profesionalų šalyje daugės.

„Mūsų asociacija pasirengusi aktyviai dalyvauti auginant tokių profesionalų kartą“, – pabrėžė „Crypto Economy Organisation“ vadovė Skaistė Budbergytė-Zabielaitė.

Anot jos, pagrindinis darbas ir edukacija vyksta dar iki renginio.

„Tuomet mes kalbamės su vietiniais verslo, viešojo ir akademinio sektorių atstovais, pasakojame apie Web3 ir jo atnešamas naudas bei galimybes. Be to, užsienio svečiams bei pranešėjams pristatome Lietuvą kaip sparčiai besikuriantį ir, tikiuosi, labai greitai bent jau regione pirmausiantį Web3 inovacijų centrą“, – pridūrė asociacijos vadovė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją