„Naujos kadencijos valdyba išsiskiria tarptautinės plėtros, aviacijos, infrastruktūros projektų valdymo ir skaitmenizavimo kompetencijomis. Šių kompetencijų derinys tiksliai atliepia šios kadencijos strateginius uždavinius“, – teigia G. Almantas.

Jis pabrėžia, kad bendrovės valdyba kadencijos metu susitelks į keletą strateginių bei į esminius pokyčius orientuotų tikslų: į Vilniaus oro uosto infrastruktūros kokybinę ir estetinę transformaciją, „airport city“ koncepcijos išvystymą, Lietuvos pasiekiamumo didinimą, gerąsias darnumo, aplinkosaugos, socialinio tvarumo ir valdysenos (angl. ESG) praktikas.

Aviacijos teisės srities išsilavinimą turintis ir šioje teisės srityje praktikavęs G. Almantas yra buvęs Lietuvos oro uostų vadovu (2014–2018 m.). G. Almantas dirbo patarėju darnumo klausimais Kopenhagos oro uostuose, taip pat ėjo Tarptautinės oro uostų asociacijos Briuselyje valdybos nario pareigas. Savo žiniomis G. Almantas dalijasi dėstydamas Tulūzos ENAC aviacijos institute (Prancūzija) oro uostų tinklo valdymo tema. Naujasis valdybos pirmininkas yra sukaupęs ilgametę patirtį dirbdamas įvairių įmonių, tokių kaip EPSO-G, „Oro Navigacija“, Lietuvos Raudonasis Kryžius, valdybose.

Valdyboje kartu su G. Almantu dirba šiemet nepriklausomų narių atranką laimėję Eglė Čiužaitė, Tadas Arvydas Vizgirda ir Danas Strombergas. Į naujos kadencijos valdybą artimiausiu metu taip pat bus deleguojamas valstybės tarnautojas.

Bendrovės valdybos narių kadencija trunka 4 metus.

Lietuvos oro uostai (LTOU) valdo tris tarptautinius oro uostus – Vilniaus, Kauno bei Palangos. LTOU vysto koordinuotą trijų oro uostų veiklą, siūlo platų paslaugų spektrą bei užtikrina aukštą paslaugų kokybę keleiviams bei partneriams. Įmonės savininko teises ir pareigas įgyvendinanti institucija yra Lietuvos Respublikos Susisiekimo ministerija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją