„Pirmąjį šių metų pusmetį augusi nuomininkų apyvarta atspindi teigiamą „Akropolių“ lankytojų reakciją į prekybos centruose nuolat atidaromas naujų prekės ženklų parduotuves bei jau pamėgtų prekės ženklų parduotuvių atnaujinimus, taip pat siūlomas pramogas ir paslaugas. Augantys „Akropolių“ veiklos rezultatai turi teigiamos įtakos ir „Akropolis Group“ finansiniams rezultatams ir leidžia jiems augti“, – komentuoja „Akropolis Group“ direktorius ir valdybos pirmininkas Nerijus Maknevičius.

Konsoliduotais duomenimis, šiemet sausį-birželį „Akropolis Group“ bendros pajamos siekė 56,5 mln. eurų, o pelnas prieš mokesčius, palūkanas, nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA) buvo 40 mln. eurų – atitinkamai 4,6 proc. ir 10 proc. daugiau, palyginti su pirmuoju pusmečiu pernai.

Nuomos pajamos per šių metų pirmąjį pusmetį augo 14 proc. iki 40,5 mln. Prekybos ir pramogų centrų „Akropolis“ plotų užimtumas šiemet sausį-birželį išliko aukštas, juose buvo vos 2 proc. neišnuomotų erdvių.

Per šių metų pirmąjį pusmetį Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“ duris klientams atvėrė daugiau nei 30 naujų ir atnaujintų parduotuvių. Vilniaus „Akropolyje“ duris lankytojams atvėrė naujos koncepcijos aprangos parduotuvė „Massimo Dutti“, atnaujinta „City“, vienintelė šalyje „Lacoste“ bei sporto ir laisvalaikio prekių parduotuvė „JD Sports“, Klaipėdoje – viena didžiausių sportinės aprangos ir prekių parduotuvė „Sports direct“, taip pat „Oysho“, „Ballzy“ bei kitos naujos ir atnaujintos parduotuvės. Šiuose prekybos centruose per pirmąjį pusmetį apsilankė beveik 11 proc. daugiau lankytojų nei tuo pačiu laikotarpiu pernai, iš viso beveik 13 mln. žmonių.

Šių metų pirmoje pusėje prekybos ir pramogų centrų Latvijoje nuomininkų gretas papildė 25 naujos arba atnaujintos parduotuvės, kurių atidarymas turėjo reikšmingos įtakos didesniam lankytojų srautų pritraukimui į „Akropole Riga“ ir „Akropole Alfa“. Pirmąjį pusmetį juose apsilankė beveik 18 proc. daugiau lankytojų nei tuo pačiu laikotarpiu pernai, iš viso kiek daugiau nei 8 mln. žmonių.

Pagal plotą didžiausios naujai atsidariusios ar atsinaujinusios parduotuvės prekybos centre „Akropole Alfa“ buvo vienintelės šalyje „Halfprice“, „Eapavi.lv“, atsinaujinusios avalynės parduotuvės „CCC“ ir „Eiropas apavi“. Prekybos ir pramogų centre „Akropole Riga“ atsidarė „Hugo“ ir „Sportland future athletes“ parduotuvės, taip pat buvo sustiprinta restoranų pasiūla, čia duris atvėrė tokios kavinės ir restoranai kaip „Cofyz“, „Vairāk Saules“ ir „Domino‘s pizza“.

Šiuo metu Klaipėdos „Akropolyje“ vyksta interjero atnaujinimo darbai, į vidinių erdvių atnaujinimą prekybos centras investuoja 7,7 mln. eurų.

Daug dėmesio skiriama ir planuojamam daugiafunkciniam projektui „Akropolis Vingis“ Vilkpėdės mikrorajone, Vilniuje. Vilniaus miesto savivaldybei šiemet pritarus susisiekimo infrastruktūros gerinimo sprendinių projektiniams pasiūlymams, šiuo metu rengiamas detalus komplekso techninis projektas ir kiti dokumentai reikalingi statybas leidžiančiam dokumentui gauti, juos savivaldybei pateikti planuojama iki šių metų pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją