Pasak Akmenės LEZ direktorės Linos Mockutės, pernai išryškėję globalūs ekonominiai ir geopolitiniai iššūkiai nesustabdė anksčiau numatytų teritorijos investuotojų planų. Be to, šiemet netgi matomas išaugęs potencialių investuotojų susidomėjimas ir užklausų skaičius.

„Vis dėlto dabartinėmis aplinkybėmis investuotojai neskuba apsispręsti, reikalingos papildomos pastangos siekiant juos sudominti. Nepaisant to, net ir dabar įgyvendinamos investicijos svariai prisideda prie Akmenės savivaldybės ambicijos stipriai išauginti regiono gyventojų skaičių siūlant šimtus patrauklių darbo vietų“, – sakė L. Mockutė.

Per praėjusius metus Akmenės LEZ įmonėse dirbančių darbuotojų skaičius išaugo nuo 230 iki 280, o investuotojai sumokėjo daugiau kaip 2,2 mln. gyventojų pajamų ir „Sodros“ mokesčių. Akmenės LEZ prognozuoja, kad įgyvendinus esamus ir suplanuotus plėtros projektus, 2025 m. teritorijos darbuotojų skaičius sieks apie 800 –1000.

Vien per praėjusius metus esami Akmenės LEZ investuotojai įgyvendino 22 mln. Eur investicijų, o dar 28 mln. Eur į teritorijos infrastruktūrą bei patalpas būsimiems nuomininkams pernai investavo Akmenės LEZ valdymo bendrovė. Šiemet laisvojoje zonoje numatyta įgyvendinti dar apie 140 mln. Eur investicijų.

Akmenės LEZ investuotojų prekių ir paslaugų pirkimai Lietuvoje pernai sudarė 161 mln. Eur arba 2,5 karto daugiau nei 2021 m. Didžiąją dalį šio skaičiaus sudarė įmonių investicijos į statybų darbus ir įrangą.

Šiuo metu Akmenės LEZ veikia medienos drožlių plokščių gamintojos AB „Klaipėdos mediena“ skyrius, šilumos tiekėja UAB „Rietuva“, baldų gamintoja UAB „VMG Akmenės baldai“, įrangos priežiūros ir procesų automatizavimo UAB „VMG Service Akmenė“, statybinės medienos sprendimų gamintoja UAB „VMG Lignum Construction“ ir NT veiklą vykdanti UAB „Akmenės projektai“. Laisvoji zona specializuojasi medienos, statybų, energetikos ir logistikos sektoriuose, bet yra atvira ir kitiems verslo sektoriams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją