„Pastaruoju metu stebime nemažai įvykių, veikiančių situaciją pasaulio grūdų rinkoje – tai ir energijos kainų svyravimas, ir Rusijos veiksmai Ukrainoje, todėl finansavimu siekiame prisidėti prie stabilumo šioje srityje išlaikymo“, – sakė „Luminor“ banko Lietuvoje vadovas Jonas Urbonas.

„Pasaulinėje maisto žaliavų rinkoje vyraujant neapibrėžtumui, tvirtas finansinis pagrindas leidžia geriau pasiruošti iššūkiams ir toliau stiprinti savo gamybines ir eksporto pozicijas“, – teigė „Swedbank“ Lietuvoje Valdybos narys, Verslo klientų tarnybos vadovas Ignas Mačeika.

Įmonės „Agrokoncerno grūdai“ užimama rinkos dalis kasmet auga apie 10-15 proc. Pasak įmonės „Agrokoncerno grūdai“ direktoriaus Karolio Šimo, šis finansavimas padės išlaikyti augimo tempus ir išlikti grūdų supirkimo lyderiu šalyje. Taip pat įmonė galės užtikrinti sklandų ir savalaikį atsiskaitymą su ūkininkais, rašoma išplatintame pranešime.

Anot K. Šimo, šių metų javapjūtės derlius, lyginant su praėjusiu sezonu, yra labai panašus.

„Šio sezono derlius siekia įprastą vidurkį, tačiau grūdų supirkimo kainos, lyginant su pernai javapjūtės laikotarpiu, yra kritusios trečdaliu. Tai reiškia, kad mums, kaip grūdų supirkėjams, reikės mažiau apyvartinio kapitalo nei pernai, kai grūdų kainos išaugo dėl prasidėjusio karo. Sumažėjusios žaliavų kainos yra gera žinia vartotojams, tačiau ūkininkams jos nėra palankios“, – komentavo „Agrokoncerno grūdai“ direktorius.

Bendrovė „Agrokoncerno grūdai“ priklauso „Agrokoncerno“ įmonių grupei, kuri jungia daugiau kaip 50 įmonių, vykdančių veiklą augalininkystės, gyvulininkystės ir didmeninės prekybos srityse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją