Trispalvės spalvų žiebtuvėliai papuošti etnografiniais raštais ir ženklais, kurie mūsų protėvius saugodavę nuo pavojų, padėję įveikti išbandymus ir lemdavę sėkmę. Šių kolekcinių žiebtuvėlių išleidžiama vos 900 vienetų.

„Lietuvai skirta kolekcija įkvėpta mūsų šalies istorinio ir tautinio paveldo. Raštais, vaizduojamais ant trijų kolekcijos žiebtuvėlių, atspindima per tūkstantmečius besivysčiusi Lietuvos kultūra, istorija, šiuos motyvus galima atpažinti įvairiuose tautodailės darbuose, pvz., audiniuose ar drožiniuose. Dėl suteikiamos neribotos garantijos „Zippo“ dažnai dovanojamas ypatinga proga. Tarnaudamas visą gyvenimą savininkui jis tampa išgyventų prisiminimų simboliu, kuris dažnai perduodamas iš kartos į kartą“, – pranešime spaudai sako Aurimas Kregždė, oficialaus žiebtuvėlių gamintojo „Zippo“ atstovas Lietuvoje.

Šiltos aukso spalvos lietuviškosios „Zippo“ kolekcijos žiebtuvėlis puoštas žmogaus gimimo ir gyvenimo lėmėjos deivės Laimos simboliais – jis simbolizuoja laimę ir turtus.

Gyvybei ir pažinimui skirtas žalias žiebtuvėlis.

Jis padabintas verpste, simbolizuojančia visatą, stabilumą, gyvybę, pažinimo ir visatos paslapčių simboliu – baltų kryžiumi.

Raudonas žiebtuvėlis įkūnija stiprybę ir protėvių pagalbą. Šis žiebtuvėlis papuoštas stilizuotu Vyčio – valdovo, galinčio apginti kraštą ir tėvynę – atvaizdu. Visus kolekcinius žiebtuvėlius juosia bendras ornamentas, sudarytas iš apsaugą užtikrinančių Perkūno ženklų.

Kompanija „Zippo“ įkurta 1932 metais Bradforde, JAV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)