Anot vz.lt, minimą akcijų paketą įsigijo „Ramport Aero“ vadovybė. Įvykdžiusi šį sandorį, „Avia Solutions Group“ (ASG) visiškai pasitraukė iš Maskvos Žukovskio oro uosto akcininkų, pranešė įmonė.

Maskvos Žukovskio keleivių ir krovinių terminalo projektas pradėtas 2013 metais. 2018 m. oro uostas planuoja baigti pervežęs 1,2 mln. keleivių, o 2019 metais planuoja aptarnautų keleivių skaičių padidinti iki 2,3 milijonų.

„Pasiekę šią investicinio projekto stadiją, savo dalį parduodame, juolab, kad Maskvos Žukovskio oro uosto investicinis projektas nebuvo integruotas su kitomis grupės veiklomis, o būtent integruotų aviacijos paslaugų teikimas yra mūsų strategijos ašis – plečiame veiklą sparčiausiai augančiose Azijos rinkose išnaudodami Lietuvoje užaugintas kompetencijas“, – portalui vz.lt komentavo grupės generalinis direktorius Jonas Janukėnas.

VŽ skelbė, kad ketvirtąjį pagal dydį Maskvos uostą Žukovskyje pastatė ASG priklausanti „Ramport Aero“. Į oro uostą buvo numatytos apie 176 mln. Eur investicijos, tačiau jo veiklos rezultatai neatitiko lūkesčių: praėjusiais metais oro uostas patyrė 7,1 mln. Eur grynąjį nuostolį, o vietoje 1,7 mln. keleivių sulaukta tik 425.500.

„Avia Solutions Group“ valdo 36 įmones visame pasaulyje. Grupės darbuotojų skaičius visame pasaulyje siekia 3.000. Per 2017 m. grupės įmonės pardavė prekes ir teikė paslaugas 134 pasaulio valstybėse.

Dabar pagrindinis grupės dėmesys nukreiptas į Aziją, kurioje prognozuojamas itin spartus aviacijos rinkos augimas. Iki 2018 m. grupei priklausanti įmonė „FL Technics“ lėktuvų remonto angarus ketina įrengti Kinijoje, o iki 2020 m. – ir Tailande.