Tyrimas rodo, kad vasarį rusams perduotas modelis buvo pagamintas „Yukon“ grupės įmonėje „Beltex Optic“ Baltarusijoje. Ši įmonė buvo pagrindinis tiekėjas Rusijos rinkai. „Mezon-A“ nuo karo pradžios už prietaisus ir darbus „Beltex Optic“ sumokėjo 1 mln. eurų. Baltarusiškos įmonės pajamos pernai siekė 34 mln. eurų.

LRT Tyrimų skyrius su partneriais nustatė ir kitus dešimtis atvejų, kai prekių ženklo „Pulsar“ įranga buvo siunčiama į frontą.

Vilniuje veikiančios „Yukon Advanced Optics Worldwide“ atstovai teigia, kad fronte galėjo atsidurti ne pernai, o anksčiau parduoti prietaisai. Pavienių atvejų, kai įranga patenka į frontą, įmonė teigia negalinti sukontroliuoti.

„Už jūsų atsiųstas lėšas fronto aprūpinimo būrio „Vozmezdie“ („Atpildas“) savanoriai nupirko du naktinio matymo taikiklius „Pulsar Digisight Ultra N450 LRF“ mūsų šlovingiems snaiperiams, naikinantiems nacistus Donecko fronte. Jūsų pagalba labai svarbi, vaikinai jaučia šalies ir liaudies palaikymą!“ – tokios padėkos už finansines aukas plinta šifruoto susirašinėjimo platformoje „Telegram“ ir kitose, populiariose Rusijoje.

„Yukon Advanced Optics Worldwide“ Lietuvoje veikia nuo 2005-ųjų. Iš Vilniaus valdomos kitos grupės įmonės įvairiose šalyse. Baltarusijoje grupė turi gamyklą „Beltex Optic“, o Rusijoje, Smolensko mieste, – gamyklą „Mezon-A“. Įmonių grupės kūrėju ir lyderiu laikytas pagrindinis akcininkas Baltarusijos pilietis Aliaksandras Alsheuskis. Tačiau šių metų balandį jis netikėtai mirė ir grupei šiuo metu atstovauja valdybos paskirtas laikinasis direktorius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją