Žinių radijo“ šaltinio teigimu, lėšos, kurios esą yra dingusios, gali būti panaudotos antrinio verslo vystymui Balio saloje. Dėl susidariusios situacijos įmonėje „Voyage-Voyage“ vadovas Darius Tolušis kaltino buvusią įmonės vadovę ir buvusią savo draugę Ingridą Navickaitę. Ši kaltinimus neigė ir tikino, kad jokie įmonės pinigai jai nebuvo skirti:

„Galiu tik atsakyti, kad man ir mano asmeninėms reikmėms pinigai tikrai nebuvo skirti, o toliau jie viską ir nustatys“, - laidoje „Aktualioji valanda“ penktadienį sakė I. Navickaitė.

Paklausta dėl išvaistytų įmonės lėšų, kurios, „Žinių radijo“ šaltinio žiniomis, gali būti panaudotos antrinio verslo vystymui Balio saloje, I. Navickaitė teigia, jog tai yra įmonės direktoriaus privatus reikalas:

„Tai yra Dariaus Tolušio privatus gyvenimas ir nelabai turėčiau komentarų šita tema. Aš tikrai nežinau ir negaliu atsakyti“, - sakė I. Navickaitė.

Turizmo departamento direktorė Jurgita Kazlauskienė „Žinių radijui“ teigė, kad „Voyage-Voyage“ vadovybė nebendradarbiauja su departamentu:

„Tų duomenų, kurių mes prašome pateikti, jie mums nepateikia. Komunikacija yra sunki, bendraujame su žemesnio lygio įmonės darbuotojais“,- teigė ji.

J. Kazlauskienė nurodė, kad Turizmo departamentas kreipėsi ir į prokurorus dėl galimybės tirti išvaistytas įmonės lėšas dėl to, kad pati įmonė nurodė tokią galimybę:

„Tokią informaciją gavome iš įmonės, kad jie negali atlikti finansinių įsipareigojimų dėl galimai išvaistytų įmonės lėšų“, - sakė J. Kazlauskienė.

Nacionalinės turizmo verslo asociacijos vadovė Žydrė Gavelienė sakė negalinti pasakyti, ar įmonės lėšos tikrai buvo išvaistytos, tačiau ji nurodė, kad vartotojams labai svarbu suteikti tinkamą informaciją:

„Įsigydamas kelionės paketą pas kelionių organizatorių, kuris neorganizuoja kelionių užsakomaisiais reisais, keleivis arba turistas visada gauna kelionės sutartį su ją lydinčiais dokumentais, tai yra, kelionės bilietą bei viešbučio apgyvendinimo patvirtinimą. Bilietą galima pasitikrinti portale checkmytrip. com. Suvedus rezervacijos numerį, nurodytą ant bilieto išklotinės, bei savo pavardę, matysite, ar jūs turite galimybę skristi“, - kalbėjo Ž. Gavelienė.

Pasitikrinti dėl viešbučio rezervacijos, pasak jos, galima paskambinus į viešbutį ar susisiekus elektroininiu paštu, nes viešbučio patvirtinime nurodomos datos, viešbučio pavadinimas, adresas bei telefono numeriai.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia.