Teigiama, kad Sovetske (Karaliaučiuje) veikiančios įmonės „Vičiūnai-Rus“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Rolanas Ozarinskas ir tiekimo vadovas Edgaras Pečiulis praėjusių metų balandį Maskvoje susitiko su Kubos maisto pramonės ministru ir jo atstovais. Susitikimams tarpininkavo Rusijos ambasada Kuboje ir Kubos ambasada Maskvoje.

Lietuvos valdžia sako smerkianti tokį įmonės sprendimą ir žada siekti, kad „Vičiūnų grupei“ nebūtų leista dalyvauti viešuosiuose pirkimuose, nurodo LRT radijas.

ELTA primena, kad trečius metus besitęsiantis karas Ukrainoje bei prievolė remti Kremliaus režimo interesus dalies Lietuvos verslininkų neatbaido nuo finansinių ryšių su valstybe agresore. Taip teigiama Antrojo operatyvinių tarnybų departamento (AOTD) ir Valstybės saugumo departamento praėjusią savaitę paskelbtame grėsmių nacionaliniam saugumui vertinime.

„Šios kompanijos turi spręsti dilemas dėl savo reputacijos – Vakaruose veikiantys jų partneriai neretai atsisako tęsti ar plėtoti bendradarbiavimą su ryšių Rusijoje turinčiomis įmonėmis.

Siekdamos sumažinti kylančias rizikas, kai kurios veiklos Rusijoje nenutraukusios Lietuvos įmonės atskyrė savo padalinius Rusijoje, pakeitė jų pavadinimus, tačiau veiklą tęsia ir prisideda prie Rusijos režimo palaikymo“, – rašoma ketvirtadienį paviešintame dokumente.

ELTA praėjusią savaitę šia tema kreipėsi į „Vičiūnų grupę“, tačiau komentarų nesulaukė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)