Kaip rašoma portale, 2022 m. Lietuvos startuolis surinko 65 mln. JAV dolerių investiciją iš tokių investuotojų kaip „Accel“ ir „Eurazeo“, pasamdė daugiau nei 300 žmonių visame žemyne ir ėjo link vienaragio titulo. Tačiau dabar penki esami ir buvę darbuotojai portalui „Sifted“ sako, kad „kevin“ nemokėjo atlyginimų kai kuriems savo darbuotojams net du mėnesius.

„Galiausiai buvo sudarytas susitarimas su esamais investuotojais, kad gautų 25 mln. dolerių. Tačiau finansavimo sąlyga buvo sumažinti „deginimo“ greitį ir įgyti keletą naujų klientų bei partnerysčių. Dėl to, darbuotojai sako, kad įmonė sausį pradėjo smarkiai atleidinėti darbuotojus, kai kur ištisas komandas.

Esamų ir buvusių darbuotojų duomenimis, buvo atleista apie 100 žmonių, pusė įmonės darbuotojų“, – rašo „Sifted“.

„Sodros“ duomenimis, Lietuvoje „kevin EU“ darbuotojų skaičius praėjusiais metais nuo 156 susitraukė iki 106. Kaip skelbia Rekvizitai.lt, šių metų vasario 21 dieną įmonėje skaičiuoti 97 darbuotojai.

Rekvizitai.lt duomenimis, kad „kevin EU“ pajamos 2022 m. siekė 144,400 Eur, o grynasis nuostolis – 15,2 mln. Eur.

Delfi dar nuo vasario pradžios bandė susisiekti su „kevin EU“ dėl tuo metų sklidusių kalbų apie vykstančius atleidimus, tačiau įmonė nebendravo. Susisiekti su „kevin EU“ vadovu Tadu Tamošiūnu telefonu nepavyksta ir dabar.

„Sifted“ rašo, kad su jais bendravę darbuotojai teigė žinoję apie laipsniškus atleidimus dar 2023 metais, bet situacija ypač paaštrėjo šių metų sausį. Kaip leidiniui pasakojo du esami ir vienas buvęs darbuotojas, sausio 10 dieną gautas laiškas, kad atlyginimų išmokėjimas bus atidėtas iki mėnesio pabaigos, nes įmonėje vyksta kapitalo didinimo procesas, sąskaitos užblokuotos dėl atliekamo audito.

Vėliau jie gavo dar du el. laiškus, kuriuose buvo pranešta apie tolesnius vėlavimus – vieną sausio pabaigoje ir kitą vasario viduryje. Vasario pabaigoje iš keturių „Sifted“ kalbintų žmonių dviem buvo sumokėta visa suma, vėluojant bent mėnesį. Kitiems dviem buvo sumokėta tik dalis to, kas priklauso.

„Kiekvieną dieną jie atleisdavo naujus žmones... HR net nesivargino su jais kalbėtis. Jie tiesiog sujungė juos su advokatu, kad praneštų naujienas... Atrodė, kad jie mieliau išleis daugiau pinigų advokatams nei mokėdami atlyginimus savo darbuotojams“, – leidiniu kalbėjo buvęs darbuotojas.

2023 m. lapkričio pradžioje Lietuvos bankas pranešė, kad „kevin EU“ pateikė klaidingus duomenis apie savo veiklą ir todėl iškreipė pirmojo pusmečio elektroninių pinigų ir mokėjimo įstaigų sektoriaus rodiklius. Tačiau įvertinus, kad klaidas lėmė žmogiškasis faktorius, įstaiga jas jas pripažino ir ėmėsi veiksmų, Lietuvos bankas nusprendė poveikio priemonių netaikyti.

Delfi praėjusių metų lapkritį skelbė, kad Lietuvos verslo elitui priklausančiame Gulbinų kvartale – naujas savininkas. Registrų centro duomenimis, Igor Matsanyuk pardavė rezidenciją vienam iš „kevin.“ įkūrėjų Pavel Sokolovui. Ekspertų skaičiavimu, rezidencijos kaina, preliminariu vertinimu, galėjo siekti netgi 3 milijonus eurų. Plačiau skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją