Portalas praneša, kad verslininkas savaitės pradžioje sulaikytas Rusijos prokuratūros prašymu – šioje šalyje jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimų sukčiavimo požymių ir finansinių machinacijų.

Ikiteisminis tyrimas Rusijoje pradėtas banko „Alfa Bank“, kuris yra didžiausias Lietuvos verslininko kreditorius, iniciatyva.

Pasak portalo, trečiadienį verslininko telefonas buvo išjungtas, o jo sūnus Justas Kučinskas informaciją apie tėvo sulaikymą komentuoti atsisakė.

Tuo metu Lietuvos ambasados Austrijoje konsulė Gabija Lukšaitė 15min.lt atsisakė patvirtinti ar paneigti šią informaciją, remdamasi Europos Sąjungos Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) nuostatomis.

V. Kučinskas užsienyje suimamas antrą kartą – 2020 metais jis keturis mėnesius praleido areštinėje Slovėnijoje, tačiau tuomet išvengė ekstradicijos į Rusiją, nes paaiškėjo, kad ir Lietuvoje prieš kelerius metus buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas jo atžvilgiu.

Teismai iki šiol neleido V. Kučinskui paskelbti asmeninio bankroto. Jis yra nurodęs, kad jo įsiskolinimai kreditoriams siekia 61,8 mln. eurų, o jo pajamos per mėnesį – 1,5 tūkst. eurų. Verslininkas daugiausiai skolingas „Alfa Bank“ – 38,6 mln. eurų, beveik 10 mln. eurų – Rusijos „Sberbank“, įmonei „Belor“ – 4 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)