Per susijusias įmones G. Žiemelio valdoma Estijos bendrovė „Novel Clinic Assets“ rugsėjį buvo priversta apleisti naujutėlį pastatą Taline, kai jo savininkė, estų įmonė „Hepsor“, lietuvių investuotojus apkaltino nuomos sutarties pažeidimais ir atsisakė juos įleisti į patalpas. Apie tai „Hepsor“ pranešė ne viešai, o investuotojams skirtoje „Nasdaq“ vertybinių popierių biržos pranešimų skiltyje

„Novel Clinic“ atstovai teigia, kad nuomos sutartis su jais buvo nutraukta be išankstinio pranešimo ir neteisėtai, o savo pranešime investuotojams „Hepsor“ pateikė melagingą informaciją. Jie įtaria, kad pagrindinis „Hepsor“ tikslas nuo pat pradžių buvo ne gauti pajamas iš nuomos, o užvaldyti pastate sumontuotą brangią medicininę įrangą.

Beveik 72 proc. „Novel Clinic“ akcijų priklauso Lietuvos bendrovei „Concept 4 Clinic“, kurią valdo įmonė „Pharmasanta Group“. O pastarosios pagrindinė akcininkė yra G. Žiemelio kontroliuojama įmonė „Vertas Management“. 12,5 proc. „Novel Clinic“ akcijų priklauso įmonės vadovui Tomui Godeliui, 15,6 proc. – Nyderlandų fondui „Global Multi Asset I“.

Portalas Delfi kreipėsi į G. Žiemelio atstovus, prašydamas verslininko komentarų apie veiklą Estijoje, tačiau šie nurodė kalbėtis su „Novel Clinic“ vadovais.

„Susidarė paradoksali situacija, balansuojanti tarp civilinių santykių ir nelegalių veikų. Estijoje įrengėme vieną moderniausių klinikų, aprūpintą naujausia įranga, geriausiais specialistais, bet ji negali veikti, nes ta įranga negali naudotis jos teisėtas savininkas, kaip ir patekti į patalpas už kurių nuomą sumokėta garantija. Toks atvejis pirmas mūsų verslo praktikoje, tačiau kaip aiškėja, nebūtinai atsitiktinumas, o galimai gerai suplanuota veika su tam tikrais elementais, būdingiems ne verslo bendruomenei“, – sako „Novel Clinic Assets“ vadovas Tomas Godelis.

„Novel Clinic“ gruodžio pradžioje Estijos teismui įteikė ieškinius, kuriais reikalaujama atkurti nuomos sutartį, o iš „Hepsor“ priteisti 7 mln. eurų nuostoliams atlyginti. „Hepsor“ situaciją vaizduoja visiškai kitaip.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)