Beveik du trečdaliai Ženevos kantono gyventojų praėjusį sekmadienį nubalsavo, kad būtų įvestas toks minimalus atlygis, kuris, kaip pranešama, bus didžiausias pasaulyje.

Jis įsigalios jau spalį, savo svetainėje praneša „Groupement transfrontalier europeen“ – organizacija, atstovaujanti sieną kertantiems darbuotojams Prancūzijoje ir Šveicarijoje.

Ženevos rinkėjai anksčiau jau du kartus atmetė idėją mieste įvesti minimalų atlyginimą, 2011 ir 2014 metais.

Tačiau koronaviruso pandemija dar labiau išryškino Ženevos skurdo problemą, mieste jau nieko nestebina tūkstantinės eilės žmonių, laukiančių maisto.

Kaip rašo CNBC, Ženeva garsėja kaip vienas iš brangiausių pasaulio miestų ir užima devintą poziciją personalo konsultacinės įmonės „Mercer“ sudarytame 2020 metų pasauliniame pragyvenimo brangumo reitinge.

Michelis Charratas, „Groupement transfrontalier europeen“ prezidentas, laikraščiui „the Guardian“ sakė, kad vykęs balsavimas dėl minimalaus darbo užmokesčio simbolizuoja „solidarumą su Ženevos skurdesniais gyventojais“.

„COVID-19“ parodė, kad tam tikra Šveicarijos gyventojų dalis neišgali pragyventi Ženevoje“, – sakė jis.

Naujasis Ženevoje įsigaliosiantis minimalus valandinis atlygis yra daugiau nei tris kartus didesnis nei Jungtinėse Valstijose (7,25 JAV dolerio) ir daugiau nei dvigubai didesnis nei aukščiausias pagrindinis valandinis atlygis Jungtinėje Karalystėje (8,72 svaro arba apie 9,57 Eur).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (224)