Keliolikos šalių oro erdvė buvo uždaryta beveik savaitę. Atšaukta daugiau kaip 100 tūkst. skrydžių, nepatogumų patyrė milijonai keliautojų.

Penktadienį ankstų rytą prasidėjo dar vieno Islandijos ugnikalnio – šįsyk, tiesa, lengviau ištariamu pavadinimu Bardarbunga – išsiveržimas. Paskelbtas aukščiausio lygio pavojus oro susisiekimui. Tiesa, ugnikalnis dar „neišspjovė“ oro transportui trukdančių pelenų, tačiau teigiama, kad tai – tik laiko klausimas.

Ką tokiu atveju turėtų daryti keliautojai? 

Žydrė Gavelienė
Puikiai pamenu situaciją, kuri susidarė išsiveržus Ejafjadlajokudliui. Pavyzdžiui, kaip įsigiję verslo klasės bilietus stebėjosi, kad jiems taip pat tenka laukti bent keletą dienų, kol pavyks sugrįžti namo. 

Deja, realybė yra tokia – kai dėl ugnikalnio išsiveržimo yra apribojamas visas oro transporto eismas, bilieto klasė įtakos neturi. Lėktuvai juk apskritai neskrenda.

Visgi, besinaudojančių kelionių agentūros paslaugomis galimybės sugrįžti namo ankstėliau yra geresnės nei keliaujančių savarankiškai. Agentūra turi platų partnerių tinklą, žino, kur yra jos klientai, tad gali suorganizuoti alternatyvius keliavimo būdus – keltais, autobusais ar traukiniais.

Be to, susidarius tokiam chaosui oro transporto sektoriuje, gerokai padidėja įtampa ir kitose transporto srityse. Žmonių skaičius stotyse, bilietų pardavimo vietose išauga dramatiškai. Didelė dalis jų, natūralu, būna ne pačios geriausios nuotaikos.

Tad geriausia tokiu atveju alternatyvaus būdo grįžti namo paiešką patikėti savo kelionių agentūrai. O patiems giliai įkvėpti ir prasmingai išnaudoti keletą papildomų viešnagės kitoje šalyje dienų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)