W. Buffettas, „Berkshire Hathaway Inc“ valdybos pirmininkas ir vadovas, Billo ir Melindos Gates‘ų labdaros fondui skyrė apie 18,4 mln. savo bendrovės B klasės akcijų. Niujorko akcijų biržoje jos kainuoja po 82,54 dolerio (232 Lt).

Kaip skelbia „Bloomberg Billionaires Index“, W. Buffettas – ne tik vienas iš fondo valdytojų, bet ir trečias turtingiausias žmogus pasaulyje, kurio turtas vertinamas maždaug 46 mlrd. dolerių (129 mlrd. Lt). Verslininkas visada aktyviai aukoja labdarai, tą daryti skatina ir kitus.

„Raginu žmones praverti savo pinigines, ištraukti čekį ir įdėti į jų piniginę, kad ir kieno ji būtų. Pamatysite, jog, duodami dolerį, kažką nuo savęs, galiausiai atgal gausite žymiai daugiau nei tas doleris“, - praeitais metais „Youtube“ skirtame filmuke sakė milijardierius.

2006 metais trečias turtingiausias pasaulio žmogus paskelbė apie planus paaukoti 10 mln. akcijų B. Gateso labdaros fondui. Iš pradžių jis padovanojo 500 tūkst. akcijų. Milijardierius sakė, jog kiekvienais metais dovanos po 5 proc. likusių akcijų. Tai reiškia, jog kiekvienais metais jis labdarai paaukoja mažiau akcijų nei praeitais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)