Iš viso nutarimo projektu keičiami 12 proc. visų valstybės rinkliavų dydžių – 240 iš 2064.

Dydžiai perskaičiuoti remiantis institucijų pasiūlymais, atsižvelgiant į paslaugų teikimų išlaidų pokyčius, teisės aktuose nustatytų reikalavimų korekcijas, darbo užmokesčio pasikeitimus ir kitus veiksnius.

128 iš 240 keičiamų dydžių siejami su Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos paslaugomis, 30 – Migracijos departamento paslaugomis už asmens dokumentų, leidimų gyventi, vizų ir kitų dokumentų išdavimą, 27 – Lošimų priežiūros tarnybos paslaugomis už leidimų atidaryti lošimo namus, organizuoti lošimus ir pan. išdavimą.

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos siūlymu nuo 212 iki 896 eurų bei nuo 185 iki 866 eurų didinama valstybės rinkliava už statybos užbaigimo akto išdavimą. Jį privalu gauti statant ar rekonstruojant ypatinguosius statinius (didelio ploto ir aukščio gyvenamuosius ir negyvenamuosius pastatus, energetikos pastatus, degalines, susisiekimo objektus, inžinerinius tinklus ir kt.), pastatus modernizuojant, pertvarkant daugiabučių inžinerines sistemas.

Pagal Rinkliavų įstatymo nuostatas, Vyriausybė kasmet perskaičiuoja ir patikslina valstybės rinkliavų dydžius bei priima atitinkamą nutarimą.

Ministerija pažymi, kad 2022 m. keista 14 proc. rinkliavų: 325 buvo padidintos, 10 – sumažintos. 2021 m. buvo siūloma didinti 95 proc., sumažinti – 5 proc. keičiamų rinkliavų, 2020 m. – atitinkamai 83 proc. ir 17 proc. Dar metais anksčiau, siūlyta pakelti 82 proc., o sumažinti 18 proc. valstybės rinkliavų dydžių.

Valstybės rinkliavos skiriamos už valstybės institucijų teikiamas paslaugas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją