„Turime pusmetį pasižiūrėti, ar visos PVM lengvatos pasiekia savo tikslus, kurie buvo deklaruojami, įvedus vieną ar kitą lengvatą, ar tikrai naudojasi didžioji dalis mūsų gyventojų, ar tikrai jos socialiai teisingos ir ar tikrai duoda tą naudą“, – interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė S. Skvernelis.

Premjeras pripažįsta, kad 32 mln. eurų biudžetui kainuosiantis lengvatos šildymui pratęsimas pusmečiui atsilieps kelių renovacijos programoms.

„Dalis tiesos tame yra, šitą lengvatą pratęsdami mes turime suvokti, kad iš oro pinigų nepaimsime. Dėl to reikia ieškoti šaltinių. Šaltinis yra surastas – kelių plėtros programa. Natūralu, kad nukentės ir žvyrkelių asfaltavimas, ir kelių remontas, nors, aišku, turime pagrindo ir tam tikram atsargiam optimizmui, kad, jeigu bus gerai renkami mokesčiai, tai galbūt amortizuosis dalis to praradimo, kuris dabar yra nukreiptas kitai socialinei lengvatai“, – sakė S. Skvernelis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (262)