Vyriausybės pasitarime pritarta numatyti, kad paramą galėtų gauti pareiškėjai, kurių vykdoma veikla karantino laikotarpiu buvo ar yra uždrausta arba ribojama ir kuri vykdoma patalpose, dėl kurių kreipiamasi nuomos mokesčio kompensavimo.

„Atsirado įmonių, kurių pagrindinė veikla yra prekyba, bet gamyba nėra pagrindinė“, – pasitarime sakė ministras Rimantas Sinkevičius.

Anot Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, taip būtų užtikrintas platesnis nuomos mokesčio kompensacijos gavėjų ratas, nes kompensacijas galėtų gauti ir tie subjektai, kurie dėl karantino metu taikomų ribojimų negalėjo vykdyti nepagrindinių veiklų.

Vyriausybė trečiadienį pritarė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pasiūlymui tikslinti tvarką.

Ministras Rimantas Sinkevičius teigė, kad kompensaciją galės gauti, pavyzdžiui, gamybos įmonės, kurios kartu ir prekiauja. Taip siekiama padėti kuo daugiau nuo COVID-19 krizės nukentėjusių įmonių.

„Nuo šiol paramą gaus ir tos įmonės, kurių veikla, nebūtinai pagrindinė, karantino laikotarpiu buvo uždrausta arba ribojama ir buvo vykdoma patalpose, dėl kurių kreipiamasi nuomos mokesčio kompensavimo. Pavyzdžiui, į nuomos kompensaciją galės pretenduoti ir gamybos įmonės, užsiimančios ir prekybine veikla“, – pranešime sakė R. Sinkevičius.

Paraiškas verslininkai galės teikti iki gruodžio 1 dienos, o kompensuoti galima tik nuomos išlaidas, kurias verslininkai bus patyrę nuo kovo 16 dienos iki rugpjūčio 31 dienos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)