Lietuvos banko valdybos pirmininkas priminė, kad ši tarptautinė institucija siūlo įvairiausių skolinimosi instrumentų.

„Kalbant apie TVF, ten yra įvairiausių instrumentų. Yra vadinama „stand by“ programa, kurią turėjo latviai. Tai yra kreditas su didžiuliais įsipareigojimais. Taip pat yra krūvos švelnesnių instrumentų. Yra lankstesnė kredito linija, kurią galima tiesiog pasiimti kaip draudimo polisą, kurį esant reikalui galima panaudoti. Mano asmenine nuomone, mes turime turėti galimybę pasirinkti. Turėdami tą galimybę būtume laisvi spręsti naudotis ar nesinaudoti“, – kalbėjo V. Vasiliauskas.

„Yra programa, kurią turėjo latviai, yra ir lankstus kreditas, kuris yra tarsi draudimo polisas, jei reikėtų pasiskolinti. Mano asmenine nuomone, mes turime turėti galimybę pasirinkti. Turėdami galimybę būtume laisvi spręsti“, – kalbėjo V. Vasiliauskas.

DELFI primena, kad spalio viduryje Seimo biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Kęstutis Glaveckas pripažino, jog Lietuvai gali tekti kreiptis į TVF. Jo nuomone, ši institucija paskolą Lietuvai suteiktų pakankamai geromis sąlygomis.

Tuo metu prezidentė Dalia Grybauskaitė kritiškai vertina tokias perspektyvas.

Kitąmet Lietuvai reikės pasiskolinti 9,5 mlrd. Lt.

Vitas Vasiliauskas
2008 m. Lietuvos Vyriausybė nusprendė nesikreipti į TVF ir verčiau reikiamų pinigų pasiskolinti tarptautinėse rinkose, nors tai kainavo gerokai brangiau.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją