Tyrimas pradėtas Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pateiktos informacijos ir skaidrių teisėkūros sistemos duomenų pagrindu, trečiadienį pranešė komisija.

„Pernai spalį ir gruodį asociacija, neįsiregistravusi lobiste, pateikė ministerijos vadovybei ir šios ministerijos atstovei konkrečių pasiūlymų dėl matavimo priemonių periodinių patikrų nuostatų pakeitimo, prašė inicijuoti diskusiją privalomų manometrų patikrų tema“, – teigiama komisijos pranešime.

Bus aiškinamasi, ar asociacija taip nepažeidė Lobistinės veiklos įstatymo draudimo veikti neįsiregistravus lobistų sąraše.

Asociacijos vadovas Mindaugas Lužys sakė, kad siūlymai ministerijai buvo pateikti norint koreguoti dar sovietmečiu priimtus teisės aktus, kad jie atitiktų Europos Sąjungos normas, o VTEK žingsnį teigė vertinantis teigiamai.

„Šaunu, labai lauksime tokio tyrimo. Todėl, kad paaiškėtų visos nesąmonės. Vienas iš asociacijos tikslų – mūsų dar sovietmečiu priimtų teisės aktų korekcija, kad galėtume atitikti harmonizuotą Europos Sąjungos teisės aktų normatyvus. Mes labai sveikiname tokį tyrimą, esame pasiruošę aktyviai dalyvaujant spaudai jame dalyvauti“, – BNS ketvirtadienį sakė M. Lužys.

Anot jo, asociacija jokios naudos sau nesiekia, o jai ir kitoms organizacijoms dalyvaujant parengtas teisės aktų pataisas jau yra įregistravusi Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

„Įdomu tai, kad tas mūsų ketinimas keisti teisės aktus nebuvo susietas su kažkokiais siekiais turėti naudos. Tai grynai techninio dokumento redakcijos koregavimas. Ekonomikos ir inovacijų ministerija jau teisės aktų registre yra pateikusi, ne vien mums dalyvaujant, visai eilei organizacijų dalyvaujant, naują redakciją taisyklių, kurių mes prašėme redaguoti. Taip kad kartu su ministerija būsime viename fronte“, – kalbėjo M. Lužys.

Asociacija savo interneto svetainėje nurodo, kad jai priklauso estiško kapitalo pramoninių dujų gamintoja ir tiekėja „Elme Messer Lit“, Jonavos trąšų gamintojos „Achema“ valdoma dujų gamybos įmonė „Gaschema LT“ bei Vokietijos kapitalo dujų gamybos ir tiekimo bendrovė „Linde“ (buvusi AGA).

VTEK planuoja, kad tyrimas užtruks iki trijų mėnesių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją