VTEK nagrinės aplinkybes, kai šių metų kovą UAB ,,Viacon Baltic” prašė žemės ūkio ministro peržiūrėti nauja redakcija išdėstytą Melioracijos techninį reglamentą, motyvuojant, kad kai kurie pakeitimai atlikti neatsižvelgiant į specialistų pastabas dėl prieštarų kitiems teisės aktams bei Europos Sąjungos standartams.

Pranešta, kad į žemės ūkio ministrą kreipėsi ir LEŪA. Asociacija prašė keisti Pagalbos kokybiškų žemės ūkio ir maisto produktų gamybai skatinti teikimo taisykles, į paramos gavimo kriterijus įtraukiant ekologiškų produktų kategoriją. Esą, šiuo metu ekologiškos produkcijos gamintojai neįtraukti į kokybiškų žemės ūkio produktų kategoriją ir negali gauti valstybės pagalbos.

UAB „Atostogų parkas“ atveju bus vertinama situacija, kai prašyta keisti Mokesčio už valstybinius gamtos išteklius įstatymo nuostatas, susijusias su gamtos išteklių naudojimo apmokestinimu. Šiuos prašymus bendrovė šių metų sausį adresavo dviem valstybės politikams – aplinkos ministrui ir Seimo nariui.

VTEK tirs ir aplinkybes, kai LDS kreipėsi į aplinkos ministrą ir Lietuvos geologijos tarnybos direktorių, siekdama, kad būtų pakeistos Specialiųjų žemės naudojimo sąlygų įstatymo nuostatos. Sausio mėnesį prašyta, aprobuojant degalinių vandenvietes, netaikyti reikalavimo gauti žemės sklypo savininko rašytinį sutikimą, jei degalinėje išgaunamas ne didesnis nei tam tikras kiekis vandens per parą ir kai aplink vandenvietę nustatyta tam tikra taršos apribojimo juosta.

Taip pat pranešta, kad UAB „Tyrimų laboratorija“ teikė 10 siūlymų keisti Statybų techninį reglamentą, į kuriuos Aplinkos ministerija, esą, anksčiau neatsižvelgė. Jie buvo išsiųsti Aplinkos ministerijos tarnautojui.

Tyrimų pradėjimas savaime nereiškia pažeidimų nustatymo. Tyrimams atlikti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymas numato trijų mėnesių terminą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)