Antradienį V.Stasiūnaitė buvo atvykusi pas premjerą Algirdą Brazauską prašyti, anot jos, "moralinio palaikymo ir užtarimo" šiai problemai išspręsti.

Atsisakyti kelerius metus kurto Šiaulių LEZ projekto buvo nutarta praėjusiais metai, tačiau, pasak merės, nuo to laiko viskas yra "pakibę ore".

Kalbėdama su žurnalistais, ji sakė, kad "Vilniuje užtęsus juridinį Šiaulių LEZ įteisinimą, investuotojų verslo planas nebeteko savo efektyvumo". V.Stasiūnaitė prašė premjero greičiau apsispręsti, kaip bus kompensuojamos maždaug 3 mln. litų LEZ steigėjų išlaidos.

Merė siūlo taikyti ne piniginių išmokų principą, bet verčiau užskaityti Šiauliuose investuotas lėšas kitose dviejose LEZ - Kaune arba Klaipėdoje, jei patys investuotojai to pageidaus.

Ji taip pat prašė premjero paspartinti bendrovės Šiaulių oro uosto bankroto procedūrą, perduodant šį objektą Krašto apsaugos ministerijai.

Pasak V.Stasiūnaitės, pokalbio metu premjeras paskambino ūkio viceministrui Gediminui Miškiniui ir paprašė pateikti Vyriausybei Šiaulių LEZ ir oro uosto problemų sprendimo variantus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją