Abiejų prezidentų derybos vyko V.Putinui pradėjus vizitą Kazachstane ir Turkmėnistane. Pasak Rusijos dienraščio "Kommersant", pagrindinis šios V. Putino kelionės tikslas – užkirsti kelią Rusiją aplenkiančių Kaspijos naftotiekių statybai.

Šios Rusijos vadovo kelionės laikas sutampa su Lenkijoje vyksiančiu aukščiausio lygio susitikimu energetikos klausimais, kuriame Kazachstano prezidentas turėjo aptarti naftotiekio Odesa-Gdanskas tiesimą apeinant Rusiją.

"Kommersant" rašo kad Rusijos prezidentui jau faktiškai pavyko sužlugdyti „antirusišką“ susitikimą Lenkijoje, kurio tikslas – ieškoti alternatyvos Rusijos naftos ir dujų šaltiniams, nes šiame renginyje Kazachstano prezidentas N.Nazarbajevas nedalyvaus.

Ketvirtadienio vakarą į aukščiausiojo lygio susitikimą Krokuvoje išvyko ir Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus. Jame taip pat dalyvaus Lenkijos, Ukrainos, Gruzijos ir Azerbaidžano prezidentai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją