Registrų centro skelbtame duomenų bazės programinės įrangos „Oracle“ licencijų palaikymo ir papildomų licencijų konkurse dalyvavo „Alna Software“ ir įmonių BAIP ir „Acena“ konsorciumas.
„Alna Software“ pasiūlymas buvo atmestas dėl netinkamai apskaičiuotos kainos, o BAIP ir „Acena“ buvo pašalintos iš konkurso, nes neatitiko kvalifikacijos.

Birželį Registrų centras nusprendė pirkimą tęsti neskelbiamų derybų būdu - į jas pakvietė tik „Alna Software“, su kuria birželio pabaigoje sudarė sutartį, tuo metu pranešimas apie ketinimą pasirašyti sutartį paskelbtas liepos 10 dieną.

VPT teigimu, Registrų centras sutartį turėjo pasirašyti, praėjus 10 dienų po pranešimo apie ketinimą ją sudaryti.

Laikinasis Registrų centro vadovas Vaidas Valikonis liepos pabaigoje teigė, kad abejonių kelia viešieji pirkimai, kuriems įmonė per pastaruosius 8 metus išleido per 30 mln. eurų. Jis tuomet teigė, kad vienai neįvardintai įmonei - BNS žiniomis, tai yra „Alna Software“ - teko pusė šių lėšų.

VPT duomenimis, pastaroji yra gavusi daugiau kaip 14 mln. eurų vetės Registrų centro užsakymų.
Registrų centro valdyboje iki trečiadienio dirbo nepriklausomas narys, investicijų bendrovės „Avestis“ akcininkas Šarūnas Kliokys, kuris per savo verslo partnerį Rytį Jakaitį yra susijęs su „Alnos“ grupe ir jos vadovais.

R. Jakaičio žmona yra „Alna group“ valdybos narė bei kelių grupės įmonių vadovė Justina Milaknytė, o abu sutuoktiniai yra netiesioginiai Š. Kliokio kontroliuojamo „Avesčio“ akcininkai.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)