Kaip tarnyba rašo vertinimo išvadose, Marijampolės apskrities tvarkymo centras, pirkdamas kompostavimo dėžes individualioms valdoms, pažeidė įstatymą, nes pirkimo dalyviui pateikus prašymą susipažinti su konkurso laimėtojo pasiūlymu - kompostavimo dėžių gamintoju ir dėžių modeliu - buvo atsakyta, kad informacija bus pateikta ne vėliau kaip praėjus 6 mėnesiams nuo pirkimo sutarties sudarymo.

„Tarnyba pažymi, kad vadovaujantis įstatymais (...) perkančioji organizacija, gavusi suinteresuoto kandidato ar suinteresuoto dalyvio raštu pateiktą prašymą, ne vėliau kaip per 15 dienų nuo jo gavimo dienos, be kita ko, nurodo laimėjusio pasiūlymo charakteristikas ir santykinius pranašumus“, - rašoma išvadose.

Anot tarnybos, pirkimo dalyvis taip pat pateikė pretenziją, kad Marijampolės apskrities tvarkymo centro nustatytas kompostavimo dėžių svoris, siekiantis 24 kilogramus, yra nesuderinamas su nustatytų reikalavimų sienelių storiu, todėl jį būtina pakeisti ir nustatyti, kad jis būtų ne mažesnis nei 19 kilogramų.

Perkančioji organizacija šį reikalavimą panaikino, tačiau VPT nustatė, kad apie atliktus pakeitimus buvo informuoti tik prie pirkimo prisijungę tiekėjai.

„Tarnyba pažymi, kad keičiant esmines pirkimo sąlygas (...) nepakanka informuoti tik prie pirkimo prisijungusius tiekėjus, todėl, atlikus esminius pakeitimus, pirkimas turi būti nutrauktas ir paskelbtas naujas“, - rašo VPT.

VPT taip pat įpareigojo Marijampolės apskrities tvarkymo centrą, įvykdžius įpareigojimą, tarnybą apie tai informuoti. Šis sprendimas gali būti skundžiamas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)