Estijos rinkos analitikai pataria, kad jau kartą šioje rinkoje patyrę nesėkmę Lietuvos mažmenininkai verčiau pirktų kurį nors vietinį prekybos tinklą, pirmadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

"VP Market" pagrindinis konkurentas Estijoje yra Suomijos "Kesko" grupei priklausantis mažmeninės prekybos tinklas "Saastumarket".

"VP Group Latvia" finansų direktorius Janis Stakinas teigė, kad "VP Market" jau apsisprendė Estijoje atidaryti daugiau ekonominės klasės parduotuvių, nors jai teks konkuruoti su "Kesko", taip pat ir su gerai žinomu Vokietijos mažų kainų prekybos tinklu "Lidl", kuris netrukus planuoja įžengti į Estijos rinką.

Didžiausią rinkos dalį Baltijos šalyse "VP Market" šiuo metu Estijoje turi tik vieną parduotuvę "T-Market". Po penkerių metų "VP Market" tikisi užimti iki 10 proc. Estijos mažmeninės prekybos rinkos.

Anot J.Stakino, "VP Market" Estijoje aktyviai ieško vietų savo naujoms parduotuvėms kurti ir pridūrė, kad kiekvienos atidarymas gali kainuoti apie 200 tūkst. eurų.

Pasak "VP Market" direktorius Gintaras Marcinkevičius, dėl konkrečių naujų parduotuvių atidarymo datų dar nėra nuspręsta. "Dabar tiriame rinką: nekilnojamojo turto, produktų pasiūlą, konkurenciją", - sakė G.Marcinkevičius.

"VP Market" planuoja Estijoje plėstis visais įmanomais būdais: parduotuves nuomoti, statyti, įsigyti jau veikiančias. "Kol kas nesame nusižiūrėję parduotuvių ar tinklo, kurį galėtume įsigyti", - sakė G.Marcinkevičius.

Bendrovės "Kesko Food Eesti" (KFE), kuri valdo "Saastumarket" parduotuvių tinklą, vadovas Gunnaras Kobinas (Gunaras Kobinas) tvirtino, "VP Market" planai yra labai ambicingi.

"Turint omenyje, jog mums priklauso 50 parduotuvių, kad į Estiją taip pat ateina "Lidl", aš norėčiau žinoti, kur stovės visos šios parduotuvės", - sakė G.Kobinas. Anot jo, "VP Market'" labiau apsimokėtų perpirkti jau egzistuojantį prekybos tinklą, pavyzdžiui "Selver".

"Verslo žinių" kalbinti Estijos mažmeninės rinkos ekspertai pritaria KFE vadovo nuomonei, kad jeigu "VP Market" nori plėstis Estijoje, bendrovė turi įsigyti jau veikiantį mažmeninės prekybos tinklą.

Konkurencija Estijos mažmeninės prekybos rinkoje labai didelė, ir analitikai nemano, kad "VP Market" pavyks įdiegti visiškai naują prekybos tinklą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją