Kaip teigiama, kompanijos turtą už 125 mln. eurų įsigis automobilių prekyba besiverčianti Rusijos įmonė „Avilon“. Atitinkamam sandoriui pritarė vyriausybės užsienio investicijų kontrolės komisija.

„Volkswagen Group“ Rusijoje veikė ilgą laiką. 2007 m. kompanija čia atidarė nuosavą gamyklą, kurią įkurdino Kalugos mieste, esančiame už 200 kilometrų į pietvakarius nuo sostinės Maskvos. Tačiau prasidėjus Rusijos visapusiškai invazijai į Ukrainą, „Volkswagen Group“, kaip ir daugybė kitų Vakarų automobilių gamintojų, nusprendė sustabdyti savo veiklą Rusijoje.

Pranešama, kad „Avilon“ įgis visapusišką „Volkswagen Group Rus“ ir šios bendrovės padalinių kontrolę. Pati „Volkswagen Group“ nurodė, kad šiuo metu bando atsisakyti turimų „Volkswagen Group Rus“ akcijų.

Pardavimo sandoris veikiausiai būtų užbaigtas anksčiau, tačiau jis buvo atidėtas dėl buvusio „Volkswagen Group“ gamybos partnerio „Gaz“ pateikto ieškinio. Pastaroji kompanija patraukė „Volkswagen Group“ į teismą, siekdama žalos atlyginimo dėl sutarties nutraukimo. Nepaisant to, ieškinys vėliau buvo atmestas.

Prasidėjus Vakarų automobilių gamintojų egzodui iš Rusijos, šioje šalyje gerokai sumažėjo automobilių gamybos apimtys. Verslo asociacija AEB skaičiuoja, kad 2022 m. Rusijoje buvo parduota tik 687 tūkst. naujų automobilių, kai ankstesniais metais šis skaičius siekė 1,667 mln. Prasidėjus karui Ukrainoje, kai kurias Rusijoje esančias gamyklas perėmė vietos investuotojai. Neretai jos būdavo perleidžiamos už simbolinę kainą ir esant pakartotinio išpirkimo galimybei.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją