„Tai išties gali įvykti apytikriai penktadienio rytą“ – nurodė N.Lammertas, atsakydamas į naujienų agentūros AFP pateiktus klausimus.

Bundestagas jau išėjęs vasaros atostogų, bet parlamentarai grįš atlikti dviejų balsavimų dėl naujosios paramos programos.

Pirmuoju balsavimu turėtų būti suteiktas mandatas vyriausybei imtis derybų dėl konkrečių šios programos klausimų.

Antruoju būtų patvirtintas galutinis sandoris, kai tik jis bus parengtas.

Kanclerė Angela Merkel teoriškai gali remtis solidžia dauguma – 504 iš 631 vietos – kartu su „didžiąja koalicija“, kurioje dar yra konservatoriai ir socialdemokratai.

Dvi opozicijos partijos, aplinkosauga besirūpinantys Žalieji ir kraštutiniai kairieji „Die Linke“, regis taip pat parems susitarimą. Taigi, pagal aritmetiką balsavimas turėtų baigtis sutarties patvirtinimu.

Tačiau politiniu požiūriu reikalai yra sudėtingesni kanclerei A.Merkel. Jos pačios krikščioniškose partijose, CDU/CSU, noras tęsti pagalbą Atėnams vis labiau silpnėja.

Apie 30 konservatyviųjų deputatų vasarį tarė „Ne“ ankstesnei Graikijos gelbėjimo programai, kuriai vėliau nepritarimą reiškė dar apie 100.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)