Bendrovė taip pat ketina statyti gamyklą Lietuvoje, kur Vokietija planuoja nuolat dislokuoti brigados dydžio karinį dalinį rytiniam NATO flangui apsaugoti.

Anušauskas: gamyklos projektas yra būtinas Lietuvos gynybai


Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas ketvirtadienį pasveikino „Rheinmetall“ ketinimus statyti gamyklą Lietuvoje. Pasak jo, šis projektas šalies gynybai yra būtinas.

„Tai ir darbo vietos, ir investicijos į mūsų ekonomiką, kurias paprastai lydi ir kitų įmonių įsitraukimas. Džiaugiuosi bendru Lietuvos institucijų įsitraukimu į gynybai būtiną projektą, nors darbų tai paverčiat realybe bus neįtikėtinai daug“, – ketvirtadienio vakarą feisbuke paskelbė A. Anušauskas.

„Rheinmetall“: Ukraina yra svarbi partnerė


Bendrovės teigimu, gamyklos Ukrainoje – kuri kenčia nuo šaudmenų trūkumo, o Maskva veržiasi į priekį mūšio lauke, – gamins sviedinius, karines transporto priemones, paraką ir priešlėktuvinę ginkluotę.

„Ukraina dabar mums yra svarbi partnerė, kurioje matome potencialą – nuo dviejų iki trijų milijardų eurų (pardavimų) per metus“, – sakė „Rheinmetall“ generalinis direktorius Arminas Pappergeris, pristatydamas bendrovės 2023 metų rezultatus.

Bendrovė Ukrainoje jau turi bendrą įmonę, kurioje remontuojamos karinės transporto priemonės.

Paskelbus rezultatus, bendrovės akcijos Frankfurto biržoje pabrango penkiais procentais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją