Vokietijos centrinis bankas patvirtino, kad didžiausia Europos ekonomika gerokai ūgtelėjo antrąjį metų ketvirtį, tuo tarpu pirmąjį ketvirtį augimas buvo vangus. Anot banko ekspertų, nors kai kurių sektorių duomenys gegužę buvo silpni, padėtį pataisė geri rezultatai pramonės ir statybų sektoriuose.

Pasak banko specialistų, šalies ekonomika trečiąjį ketvirtį augs lėčiau. Tačiau, kaip rodo naujausi Miunchene įsikūrusio „Ifo“ instituto tyrimai ir apklausos, juntamas daug didesnis pasitikėjimas verslo sferose, daug šviesesnės eksporto prognozės.

Oficialūs šalies augimo antrąjį metų ketvirtį rodikliai turi būti paskelbti rugpjūtį. Vokietijos bendrasis šalies vidaus produktas (BVP) per pirmuosius tris metų mėnesius, palyginti su paskutiniu praėjusių metų ketvirčiu, ūgtelėjo tik 0,1 proc.

Gegužę, palyginti su balandžiu, šalies pramonės gamyba nusmuko 1,0 proc., tuo tarpu tris mėnesius iš eilės šis rodiklis augo; gegužę, palyginti su balandžiu, sumažėjo ir eksporto apimtys, pranešė šalies statistikos tarnybos.

Dauguma ekonomistų prognozuoja, kad Vokietijos ekonomika šįmet išaugs apie 0,5 proc.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)