Bundestago jungtinės CDU ir CSU frakcijos vicepirmininkas Michaelis Fuchsas paragino visų pirma vilioti ES narių, o ne trečiųjų šalių gyventojus.

„Mums reikės daug jaunų žmonių“, - sakė jis laikraščiui „Koelner Stadt-Anzeiger“ ir paminėjo Ispaniją ir Portugaliją.

Pranešama, kad 2015 m. Vokietijoje bus 150 tūkst. mažiau profesinio išsilavinimo siekiančiųjų. „Tai aliarmas“, - sakė M. Fuchsas.

Pasak jo, Ispanija ir Portugalija galėtų pasiūlyti jaunų specialistų ir nepatirti skaudaus protų nutekėjimo, nes pačios negali pasiūlyti jiems darbo. Todėl, jo manymu, vienu šūviu būtų nušauti du zuikiai – būtų gerai ir Vokietijai, ir nedarbo kankinamoms ES šalims.

„Demografinė raida yra neginčijama. Greitai užsieniečių viliojimas darbui Vokietijoje taps būtinybe“, - sakė jis.

2010 m. Vokietijoje dirbo socialiniu draudimu apsidraudę apie 34.2 tūkst. ispanų. Prognozuojama, kad jų susidomėjimas didės, nes ekonominės krizės pakirstoje Ispanijoje stipriai išaugo nedarbas. Šeštajame dešimtmetyje Vokietijoje buvo daug daugiau ispanų, vadinamųjų „gastarbeiterių“ . Tuomet jų buvo apie 165 tūkst.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)