Mobiliojo ryšio milžinė, veikianti 26 valstybėse, nurašė savo Indijoje veikiančio padalinio aktyvų vertę 3,7 mlrd. eurų, pernai kilus kainų karui. Didžiausieji mobiliojo ryšio tiekėjai Indijoje, pasak analitikų, pastaruoju metu yra įsivėlę į „kainų karą“.

Kaip jau skelbta kovą, turtingiausio Indijos žmogaus Mukesho Ambani valdoma „Reliance Jio“ vartotojams pradėjo siūlyti nemokamus skambučius ir interneto duomenis. Tai privertė „Vodafone India“ ir „Idea Cellular“ kartu su dabartine rinkos lydere „Bharti Airtel“ sumažinti kainas.

Vis dėlto „Vodafone“, siekianti įtikinti investuotojus dėl stabilių verslo perspektyvų, prognozuoja pelno prieaugį šiais metais, nes tikisi, kad jai pavyks sumažinti išlaidas ir stabilizuoti vidutines pajamas, gaunamas iš sutartis pasirašiusių klientų.

„Vodafone“ prognozėmis, pagrindinis pelnas turėtų išaugti 4-8 procentais.

„Mes tikimės stabilumo ateinančiais finansiniais metais, manome, kad mums pavyks padidinti laisvus pinigų srautus iki maždaug 5,0 mlrd. eurų“, – sakė įmonės generalinis direktorius Vittorio Colao.

„Vodafone“ pajamų, gaunamų iš paslaugų pardavimo, ketvirtąjį finansinių metų ketvirtį, palyginti su trečiuoju ketvirčiu, augimas sulėtėjo nuo 2,1 iki 1,5 proc. dėl Europos reguliavimo institucijų daromo spaudimo, kuris, analitikų nuomone, ateinančiais metais turėtų nusilpti.

„Vodafone“ pajamos, gaunamos iš paslaugų pardavimo Europoje, išaugo vos 0,1 proc. per ketvirtį, tuo tarpu Afrikoje, Artimuosiuose Rytuose ir Azijos-Ramiojo vandenyno regione jos padidėjo 6,8 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją