Praėjusią savaitę vykusio patikrinimo metu, cecho šaldymo kamerose buvo surasta daugiau kaip 4 tonos išpjaustytos kiaulienos. Produkcija neženklinta, todėl nebuvo galimybės patikrinti mėsos atsekamumo, tinkamumo vartoti terminų, saugos ir kokybės.

Tikrinant cechą, taip pat nustatyti patalpų ir įrangos higieniniai pažeidimai: išpjaustymui, iškapojimui naudojamos medinės kaladės, pjaustymo lentos nusidėvėjusiais paviršiais, neplautos, nėra dezinfekcinių priemonių. Nepildomi savikontrolės žurnalai, kuriuose turi būti fiksuojami esminiai maisto saugą užtikrinantys veiksniai, bei temperatūriniai rėžimai.

VMVT įpareigojo įmonės atstovus sunaikinti nesaugią produkciją. Įvertinus nustatytus pažeidimus, bei atsižvelgiant į tai, kad įmonės nelegali veikla nustatoma jau ne pirmą kartą, atsakingam asmeniui už VMVT Vilniaus departamento direktoriaus nurodymų nevykdymą ir patikrinimo metu nustatytus pažeidimus bus taikyta administracinio poveikio priemonė.

Patikrinimo metu Vilniaus aps. VPK KPENTV pareigūnai nustatė, kad minėtame ceche dirbo du nelegalūs darbuotojai. Įmonės vadovui gresia papildoma Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekse numatyta atsakomybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją