Paramos gavėjams ir organizacijoms (paramos ir labdaros fondai, viešosios įstaigos, asociacijos ir pan.) bus pervesta beveik 24 mln. eurų gyventojų skirtos GPM paramos, 1,6 mln. eurų – skirta politinėms partijoms, beveik 1,2 mln. eurų – profesinėms sąjungoms, o dar apie 266 tūkst. eurų – pasieks ir paramos gavėjų statusą turinčius menininkus.

Dalis prašymų bus vykdomi tik įgyvendinus esminius reikalavimus

„GPM dalies skyrimas paramai – tai papildomų asmens lėšų nereikalaujantis būdas išreikšti palaikymą vienai ar kitai organizacijai. Visgi, šiame procese dalyvauja 3 pusės: paramos gavėjai, gyventojai ir VMI, kurių kiekviena turi savo pareigas, nuo kurių įgyvendinimo priklauso ir sklandus paramos perdavimas. Pirmiausia, paramos gavimo ir panaudojimo metinę ataskaitą privalantys teikti paramos gavėjai tai padaryti turi iki gegužės 15 d., be to, pastebime, kad dalis gavėjų nenurodo VMI savo bankų sąskaitų, į kurias reikia pervesti skirtas sumas, o kai kurie – jų nė neturi“, – pasakoja VMI viršininko pavaduotojas Martynas Endrijaitis.

Anot jo, paramos panaudojimo ataskaitų laukiama dar iš 400 paramos gavėjų.

Be to, apie 13 tūkst. gyventojų teiktų prašymų nėra patvirtinti, nes juos teikusių asmenų pajamų deklaracijose nustatyti trūkumai, apie kuriuos jie buvo informuoti VMI pranešimu. Gyventojui duomenis patikslinus, deklaracijos bus pripažintos teisingomis, tuomet prašymuose nurodyti paramos gavėjai sulauks skirtos paramos, o gyventojai bus informuoti, jog jų prašymas buvo įgyvendintas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją