Su problema atsikaitant „Luminor“ kortele susidūrė kitas vilnietis, bandęs susimokėti gėlių parduotuvėje.

Tuo tarpu kita vilnietė tikino, kad parduotuvėje „Maxima“ ji atsiskaitė „Seb“ kortele, o „Eurovaistinėje“ jai pasakė apie galimybę mokėti tik „Swedbank“ kortele.

Taip pat „Delfi“ gavo informacijos, kad žmonėms nepavyko kortelėmis atsiskaityti degalinėse, gyvūnų prekių parduotuvėse ir kituose prekybos tinkluose.

„Swedbank“ savo feisbuko paskyroje taip pat skelbia apie galimus trikdžius: „Šiuo metu mokėjimo pavedimai bei atsiskaitymai mokėjimo kortelėmis gali vykti lėčiau arba su trikdžiais. Atsiprašome už galimus nepatogumus “.

Susisiekus su „Lidl Lietuva“ Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovu Valdu Lopeta, šis pasitikslino ir informavo, kad kad trumpalaikių sutrikimų atsiskaitant kortelėmis buvo, bet šiuo metu jau turėtų veikti sklandžiai.

Susisiekus su „Luminor“ atstove Indre Baltrušaitiene, ši patikino, kad problema kilo su „Swedbank“ POS terminalais ir būtent su jais vyksta trikdžiai.

„Swedbank“ atstovas spaudai Saulius Abraškevičius patikino, kad šiuo metu atsiskaitymai mokėjimo kortelėmis vyksta be sutrikimų. „Mokėjimų pavedimai gali vykti lėčiau arba su trikdžiais. Aiškinamės nesklandumų priežastis. Atsiprašome už galimus nepatogumus“.

Su problema naudojantis interneto banku susidūrė ir „Seb“ banko klientas, kuriam prisijungus prie internetinės bankininkystės išmetė lentelę, kurioje parašyta: „Pastaruoju metu vyksta daug klaidų su SEB banko mokėjimais dėl SEB techninių sutrikimų. Jei jums nepavyks padaryti mokėjimo, prašome pasirinkti mokėjimo būdą „Generatorius“, per kurį jūs galėsite apmokėti savo pasirinktu mokėjimo metodu, t.y. SmartID, MobileID, Kodų Generatoriumi tiesiogiai per SEB mokėjimo puslapį. Atsiprašome už nesklandumus“. Atlikti pavedimą banko klientui pavyko tik perkrovus sistemą.

Sprendžiant iš šių liudijimų ir pateiktos informacijos, atsiskaitymas kortelėmis skirtingose vietose veikia įvairiai, todėl dėl viso pikto verta turėti su savimi grynųjų pinigų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (219)