„Šeštadienį buvo paskutinė mūsų valdomo restorano darbo diena“, – susisiekus „Delfi“ sako J. Šuklinas. Jis pasakoja, kad didysis verslo uždarymas šiandien vyksta tik dėl to, nes verslininkai staiga neteko patalpų, kurias veiklai iki šiol nuomojosi iš Visagino savivaldybės.

„Jie prieš 5-erius metus skelbė konkursą patalpoms. Tada mes jį laimėjome, nebuvo nė vieno dalyvio, nusprendėme ten atidaryti aukštesnio lygio restoraną.

Pastatėme priestatą, įrengėme šildymą, tam momentui investavome apie 150 tūkst. Eur. Tuo metu buvo numatyta, kad galėsime dirbti 5 metus ir dar trejiems metams nuoma galės būti pratęsta arba organizuojamas naujas konkursas“, – pasakojo jis.

Jevgenijus Šuklinas

Praėjus penkeriems metams, anot jo, nutiko taip, kad sutartis patalpų nuomai pratęsta nebebuvo, tiesa, kaip ir organizuotas patalpų nuomos konkursas.

„Neseniai sulaukėme žinių, kad iki lapkričio 3 dienos turime atlaisvinti patalpas, o jie turintys kitų planų. Mes rašėme laišką, prašėme pratęsti terminus, bet tai padaryti buvo atsisakyta“, – teigė verslininkas ir tikino, kad tai yra paprasčiausias politinis susidorojimas, mat abu restorano bendrasavininkai yra Visagino savivaldybės opozicijos nariai.

Anot jo, vos per keletą dienų dabar jis turintis susirinkti visą įrangą, baldus, kitus daiktus.

„Ryt, trečiadienį, pradėsime išsirinkinėti daiktus“, – sakė jis ir pridūrė, kad kol kas be darbo lieka apie 10 darbuotojų, tačiau ar jie visi bus atleisti, dar neaišku.

„Matysime, žiūrėsime. Mūsų tikslas dabar juos yra išsaugoti. Galime drąsiai sakyti, kad tai geri darbuotojai, todėl nesinori, kad jie karantino metu dar liktų ir be darbo. Jiems tai būtų labai sudėtinga. Galvosime ką daryti“, – teigė jis.

Pasak J. Šuklino, kol kas, ar mieste kitoje vietoje atsidarys tas pats restoranas, lieka neaišku.

„Mes dar nenuleidžiame rankų, bandysime kažką daryti“, – teigė jis.

Paklaustas, kiek iš viso investicijų pareikalavo turėtos patalpos, anot jo, iš viso jų reikėjo daugiau nei 180 tūkst. Eur.

„Aišku, įrangą mes išsivešime, bet priestato gi neišsirinksime, paliksime savivaldybei“, – sakė J. Šuklinas.

Redakcija komentaro kreipėsi į Visagino savivaldybę. Jos administracijos direktorius Virginijus Andrius Bukauskas teigė, kad dėl tolimesnio patalpų panaudojimo vis dar sprendžiama.

„Patalpos, esančios Parko g. 7, Visagine, kuriose veikia restoranas „Rendez vous“, išnuomotos UAB „Moldeks“. Patalpų nuomos sutartis baigiasi 2020 m. lapkričio 3 d.

Klausimas dėl tolimesnių patalpų naudojimo sprendžiamas“, – buvo teigiama atsakyme.

Plačiau situacijos savivaldybė nekomentavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)