Jį stačiusi "Vilniaus prekyba" tvirtino, jog planuotame 15-os aukštų pastate bus suburtos grupės įmonės. Tačiau pernai dėl Vilniaus valdžios bei kai kurių visuomenės grupių pasipriešinimo statybos nutrūko užbaigus tik šešis aukštus.

"Visa idėja buvo sugriauta. Todėl idėją pakeitėme", - Eltai apibūdino "Vilniaus Akropolio" valdybos pirmininkas Mindaugas Marcinkevičius.

"Vilniaus prekybos" direktorė Diana Dominienė sakė, kad planų grupės įmones sutelkti į vieną vietą atsisakyta. Savo patalpas turinčios grupės įmonės, pavyzdžiui, "VP Market", toliau dirbs jose, kitos ieškos palankiausio nuomos pasiūlymo.

"Prie "Akropolio" atsikels tik tie, kurie grynai rinkos sąlygomis sutars dėl patalpų nuomos", - aiškino direktorė. Ji minėjo, kad iš grupės įmonių į verslo centrą atsikėlė "Vilniaus prekybos", "Vilniaus Akropolio" ir finansų maklerio "Naugvilda" administracijos.

Biurų pastatą valdanti bendrovė "Vilniaus Akropolis" neskelbia, kiek ir kam jo yra išnuomota - tai esą komercinė informacija.

Šalia verslo centro yra 500 vietų mašinų stovėjimo aikštelė, jame veikia "Olympic Casino" lošimo namai. Investicijos į biurų pastatą sudarė apie 12-13 mln. litų. Į Vilniaus "Akropolio" kompleksą iš viso buvo investuota per 200 mln. litų.

Priežiūros institucijos "Akropolio" priestato bei 15 aukštų biurų pastato statybas sustabdė 2004 metų spalį, nustačius pažeidimų dėl ploto ir aukštingumo.

Lapkritį "Vilniaus Akropolis" mainais į teisę pabaigti 15 aukštų pastatą įsipareigojo investuoti 12 mln. litų į "Akropolio" apylinkių infrastruktūrą, tačiau vėliau paskelbė išvis atsisakantis planų statyti likusius pastato aukštus.

"Vilniaus prekybos" akcininkai yra vadinamoji "VP grupė" - Nerijus Numavičius, Žilvinas Marcinkevičius, Mindaugas Marcinkevičius, Ignas Staškevičius, Renatas Vaitkevičius, Gintaras Marcinkevičius, Mindaugas Bagdonavičius, Julius Numavičius, Vladas Numavičius ir VST vadovaujantis Darius Nedzinskas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją