Šių metų pradžioje „Vinted“ savo vartotojus informavo, kad platformos forumas nuo sausio 29 d. bus uždarytas.

„Deja, bet forumas vis dažniau naudojamas ne pagal paskirtį. Kadangi mums tampa vis sunkiau jame puoselėti saugią bei draugišką aplinką, nusprendėme „Vinted“ forumą uždaryti“, – pranešė įmonė.

Nors suklestėjus socialiniams tinklams, internetiniai forumai ėmė nykti, „Vinted“ diskusijų erdvė išliko stebėtinai populiari. Kai kuriomis temomis čia galima rasti dešimtis tūkstančių pasisakymų, tad nenuostabu, jog dalis lankytojų tokiu platformos sprendimu liko nusivylę.

„Eina sau! Daugiau kaip 10 metų šiame forume sėdžiu. Čia gi vienas didžiausių, jei ne pats didžiausias, forumas Lietuvoje. Kokios alternatyvos?“ – rašo viena „Vinted“ lankytoja.

„Realiai čia buvo vieta, kur galėjai pasiteirauti patarimo bet kokiu klausimu. Nėra daug nukvakusių bobų kaip feisbuke, nėra viskas vien apie žvaigždutes kaip discorde. Čia buvo pakankamai normali bendruomenė. Pasiilgsiu diskusijų, provokacinių temų“, – apgailestauja kita.

Taip pat atsirado internautų manančių, kad dėl forumo uždarymo nukentės pati „Vinted“ platforma: „Forumas čia pritraukia lankytojus, ir kris tie pardavimai, manau, mažiausiai penktadaliu. Tikrai nematau uždarymo logikos.“

Nutolo nuo tikslo


Delfi klausė, kokį platformos lankomumo pokytį „Vinted“ prognozuoja po forumo uždarymo, tačiau į šį klausimą bendrovė neatsakė. Ji tik nurodė, kad forumas buvo sukurtas diskusijoms apie prekybą „Vinted“ platformoje ir joje siūlomas prekes, bet ilgainiui nuo šio tikslo nutolo.
Vinted

„Pirmiausia, „Vinted“ yra tarpusavio prekybos platforma, skirta prekiauti dėvėtais daiktais. Forumo skilties, skirtos diskutuoti apie „Vinted“ platformą ir joje atrastus dėvėtus daiktus, ir taip nedidelis narių skaičius ilgainiui vis mažėjo. Dėl to, po ilgų ir atsargių svarstymų, priėmėme sprendimą forumą uždaryti“, – teigia „Vinted“.

Forumo skiltyje „Diskusijos apie Vinted“ internautai yra parašę beveik 8,8 tūkst. žinučių, o tai yra žymiai mažiau nei kitoms temoms skirtose skiltyse.

Pavyzdžiui, skiltyje „Stilius ir mada“ žinučių yra beveik 106 tūkst., skiltyje „N-18” – daugiau kaip 70 tūkst., „Bendruose paplepėjimuose“ – beveik 140 tūkst., o „Paplepėjimuose įvairiomis temomis“ – kone 200 tūkst.

Uždarinėti forumus „Vinted“ planuoja ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse, kuriose teikiamos paslaugos. Anot įmonės, tai leis visas pastangas nukreipti į tiesioginę savo veiklą – kuo geresnės daiktų pirkimo ir pardavimo patirties kūrimą platformos naudotojams.

„Suprantame, kad kai kuriems mūsų nariams tai atneša tam tikrų pokyčių. Jei nariai norėtų ir toliau palaikyti tarpusavio ryšius vieni su kitais, jie, pavyzdžiui, gali sekti vieni kitų paskyras ar bendrauti susirašinėdami tiesioginėmis žinutėmis. Jei nariams iškyla klausimų, susijusių su platformos veikimu, jie gali apsilankyti mūsų pagalbos centre ir kreiptis į platformos pagalbos nariams komandą“, – nurodo „Vinted“.

Beje, netrukus po žinios, kad „Vinted“ forumas bus uždarytas, internete atsirado naujas puslapis „Vforumas“ savo išvaizda ir diskusijų temomis kone identiškas „Vinted“ forumui, tiesa, tokio paties populiarumo kol kas nesulaukęs.

„Vinted“ nepakomentavo, kaip vertina internautų iniciatyvas platformos forumą perkelti į kitą erdvę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)